Te vaak, te veel, te graag

Een wijntje op zijn tijd en af en toe een kater op de zondag, een pilletje op een festival… niet iedereen die alcohol en/of drugs gebruikt raakt hieraan verslaafd.
We kunnen pas spreken van verslaving als:

1) Er een sterk verlangen is om alcohol of drugs te nemen;
2) Het gebruik moeilijk te controleren is;
3) Er gezondheids-, gedrags- en sociale problemen ontstaan die kunnen worden toegeschreven aan het gebruik van alcohol of drugs.

Alcohol- en drugsverslaving

Of jij verslavingsgevoelig bent hangt van verschillende factoren af. Zo hebben mannen, blanke mensen, jonge- en niet getrouwde mensen en mensen die zich in de laagste sociaaleconomische klasse bevinden een grotere kans om een verslaving te ontwikkelen. Maar je hoeft je niet in deze groep te bevinden om bovenstaande te herkennen.

Alcoholverslaving - Drugsverslaving - online therapie is uitermate geschikt voor verslavingsproblematiek

Online therapie bij verslaving (alcohol, drugs, gokken & gamen)

Dat alcohol- en drugsverslaving niet bijdragen aan een goede gezondheid is vast geen verrassing. Alcoholverslaving kan onder andere leiden tot het krijgen van tumoren, mondkanker, ziektes aan de lever en een hoger risico op hartaanvallen en epilepsie. Daarnaast speelt alcohol- en/of drugsverslaving vaak een rol bij crimineel gedrag, agressie en (kinder)mishandeling. Kortom: risico’s die niemand wil lopen.

Uitingen van verslaving

Uitingen van verslaving zijn echter niet altijd zo makkelijk te herkennen. Verslaving gaat niet alleen om alcohol en drugs. Ook roken, gamen of bijvoorbeeld winkelen kunnen vormen zijn van verslaving. Misschien zeg jij steeds vaker afspraken af omdat je liever thuis blijft om te gamen. Zorgt de stress in jouw leven ervoor dat je steeds vaker naar een sigaret grijpt. Of verstop jij rekeningen voor jouw partner omdat jij geld uitgeeft tot je rode cijfers ziet. Ken of ben jij iemand met een verslaving? Of herken jij je in de drie factoren van verslaving? Kun jij niet zonder alcohol of drugs of heb jij een ander middel dat leidt tot sociale problemen? Denk dan eens aan online psychische hulp op afstand. Blog door Emily Schepers over verslaving.

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Kopenhagen (Denemarken) tot Nicosia (Cyprus) of Aalburg of Alblasserdam gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

Psycholoog op Afstand
Scroll Up