Te vaak, te veel, te graag

Alcohol- en drugsverslaving door Emily Schepers

Een wijntje op zijn tijd en af en toe een kater op de zondag, een pilletje op een festival… niet iedereen die alcohol en/of drugs gebruikt raakt hieraan verslaafd.
We kunnen pas spreken van verslaving als:
1) er een sterk verlangen is om alcohol of drugs te nemen;
2) het gebruik moeilijk te controleren is;
3) er gezondheids-, gedrags- en sociale problemen ontstaan die kunnen worden toegeschreven aan het gebruik van alcohol of drugs.

Of jij verslavingsgevoelig bent hangt van verschillende factoren af. Zo hebben mannen, blanke mensen, jonge- en niet getrouwde mensen en mensen die zich in de laagste sociaaleconomische klasse bevinden een grotere kans om een verslaving te ontwikkelen.
Maar je hoeft je niet in deze groep te bevinden om bovenstaande te herkennen.

Alcoholverslaving - Drugsverslaving - online therapie is uitermate geschikt voor verslavingsproblematiek

Online therapie bij verslaving (alcohol, drugs, gokken & gamen)

Dat alcohol- en drugsverslaving niet bijdragen aan een goede gezondheid is vast geen verrassing. Alcoholverslaving kan onder andere leiden tot het krijgen van tumoren, mondkanker, ziektes aan de lever en een hoger risico op hartaanvallen en epilepsie. Daarnaast speelt alcohol- en/of drugsverslaving vaak een rol bij crimineel gedrag, agressie en (kinder)mishandeling.

Kortom: risico’s die niemand wil lopen.

Aanmelden online psychische hulp waar ook ter wereld via internet met je eigen psycholoog online

Uitingen van verslaving zijn echter niet altijd zo makkelijk te herkennen. Verslaving gaat niet alleen om alcohol en drugs. Ook roken, gamen of bijvoorbeeld winkelen kunnen vormen zijn van verslaving.
Misschien zeg jij steeds vaker afspraken af omdat je liever thuis blijft om te gamen. Zorgt de stress in jouw leven ervoor dat je steeds vaker naar een sigaret grijpt. Of verstop jij rekeningen voor jouw partner omdat jij geld uitgeeft tot je rode cijfers ziet.

Ken of ben jij iemand met een verslaving? Of herken jij je in de drie factoren van verslaving? Kun jij niet zonder alcohol of drugs of heb jij een ander middel dat leidt tot sociale problemen?

Denk dan eens aan online psychische hulp op afstand.

Aanmelden voor online hulp bij verslaving
Meld je nu aan voor een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog. Wij bieden online therapie van Kopenhagen (Denemarken) tot Nicosia (Cyprus) via Skype, Facetime, chat of email. Waar, hoe en wanneer jij wilt. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. Dit kan via ons contactformulier of mail (info@psycholoogopafstand.nl). Onze online (Gz-)psychologen zijn allemaal ervaren en universitair opgeleid (en BIG-gecertificeerd). Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp.