fbpx

Online Kinderpsycholoog en Jeugdpsycholoog

Wanneer moet je denken aan een online kinderpsycholoog of jeugdpsycholoog? Soms merk je als ouder dat de ontwikkeling van je kind iets anders verloopt dan je had verwacht. Misschien is je kind zich anders gaan gedragen, is hij of zij heel actief en druk, of is er sprake van woedeaanvallen. Of misschien piekert je kind meer dan anders, en is hij of zij stil, angstig of somber. Ook problemen met eten of slapen kunnen een signaal zijn dat je kind ergens mee worstelt. Mogelijk geeft school aan “iets” op te merken. Bijvoorbeeld wanneer de leerprestaties veranderen, je kind concentratieproblemen heeft of zich problemen met vriendjes en vriendinnetjes voordoen.

Kinderpsycholoog Jeugdpsycholoog

Zulke veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je je als ouder zorgen maakt over je kind. Dan kan het verstandig zijn om hulp te vragen van een kinderpsycholoog, een professionele buitenstaander die samen met jou en je kind de situatie bekijkt en jullie waar nodig adviseert en ondersteunt. Dit lijkt misschien een grote stap, maar een kinderpsycholoog geeft jullie eigenlijk vooral een duwtje in de goede richting! Wist je dat je bij ons altijd kan starten met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Start met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met de kinderpsycholoog en jeugdpsycholoog

Hoe werkt een online kinderpsycholoog?

Tijdens een intakegesprek, waarbij (afhankelijk van de leeftijd van het kind) zowel ouder(s), of gezaghebbers, als kind aanwezig zijn, probeert de jeugdpsycholoog een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie en de bestaande problemen. De psycholoog zal deze problemen in kaart brengen en in overleg met ouders en kind bepalen waarbij hulp gewenst is.

Tijdens de rest van de behandeling staat het kind zelf zoveel mogelijk centraal. Samen met de kinderpsycholoog gaat het kind aan de slag met zijn of haar klachten. Vooral bij jonge kinderen blijf je hier als ouder in meer of mindere mate bij betrokken, maar in de therapie ligt de focus op het kind. Natuurlijk kan je indien gewenst altijd bij de kindertherapeut terecht voor advies over de manier waarop je je kind in dit proces kunt ondersteunen.

De Online Kinderpsycholoog en Jeugdpsycholoog via internet en skype

De behandelmethoden zijn zeer afhankelijk van het kind, de ouders en het gezin: wat voor de één werkt, werkt voor de ander totaal niet. De kindertherapeut let daar goed op en past de behandeling direct aan mocht een bepaalde methode niet goed werken. Ook kan de jeugdpsycholoog vragenlijsten of ander psychodiagnostisch materiaal inzetten.

Start met online therapie bij een kinder- of jeugdpsycholoog

Het voordeel van online therapie is dat het kind, of de adolescent, en de ouders gemakkelijk vanuit huis advies en hulp kunnen krijgen. Ook kunnen kinderen die in het buitenland wonen op deze manier gewoon bij een Nederlandse kinderpsycholoog terecht. Hierdoor kunnen ze hun verhaal in hun moedertaal vertellen, wat vooral bij het omschrijven van problemen en emoties heel belangrijk is.

Jullie bepalen zelf op welke wijze jullie de gesprekken willen laten plaatsvinden: telefonisch, via Skype of FaceTime, door te chatten, te e-mailen of door middel van een mix van deze mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend en geheel kosteloos kennismakingsgesprek.

Plan een vrijblijvend gesprek in met 1 van onze kinderpsychologen

Vul onderstaand formulier in om jullie aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek met een online kinderpsycholoog of als jullie vragen hebben over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

Lees hier meer over onze aanmeldprocedure & tarieven.

    Contact
    close slider