fbpx

Expat psycholoog

Als expat werk en woon je tijdelijk of definitief in het buitenland. Deze levensstijl kan stressvol zijn, omdat ook jouw wereld vaak in ‘beweging’ is: je krijgt te maken met een andere cultuur, een andere baan, een nieuwe leefomgeving en het gemis van vrienden en familie om je heen. In dit geval kan online therapie met een expat psycholoog uitkomst bieden. Door middel van een aantal sessies via platforms als FaceTime of Skype, staan onze psychologen jou bij met persoonlijke coaching of therapie. Doordat onze psychologen verspreid zitten over de hele wereld (zoals Costa Rica, Thailand en Praag) is er, naast aansluiting op de tijdzone, ook begrip voor de uitdagingen die jij tegenkomt als expat. Start vandaag nog met een kosteloos kennismakingsgesprek!

 

‘Expat blues’

De klachten die voortkomen uit bovenstaande oorzaken, staan ook wel bekend als de ‘expat blues’.  Hieronder vallen psychische klachten als depressie, stress, slaaptekort en angst door een complete verandering van leefomgeving. In sommige gevallen krijg je vanuit je werk ondersteuning om te wennen aan je nieuwe werk en leven, maar dit is niet altijd voldoende. Het beeld dat je had van je nieuwe leven in het buitenland valt tegen, je mist de dingen die je deed in je vrije tijd in Nederland of je hebt door de psychische klachten even niet de kracht om alles te relativeren. Ook de partner die mee is verhuisd met de expat kan te maken krijgen met deze klachten en daarom behoefte hebben aan online therapie met een expat psycholoog.

De expat psycholoog brengt ‘thuis’ weer dichtbij

De expat psycholoog helpt je door middel van therapeutische interventies, maar ook praktische tips, te wennen aan je huidige omgeving. Bijvoorbeeld het onderzoeken en uitdagen van automatische negatieve gedachten, maar ook praktische zaken zoals hoe jij de hobby die je in Nederland had weer op kunt pakken in het land waar je nu woont, of hoe je nieuwe mensen kunt leren kennen. In ieder geval is het belangrijk dat jij je thuis gaat voelen in je huidige land. Veel van onze psychologen zijn zelf ook expat, hierdoor weten zij voor welke uitdagingen jij kan komen te staan.

Expat psycholoog

De online therapie met de psycholoog kan waar en wanneer jij wilt, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze, in je hotelkamer of thuis in je vrije tijd. De sessies verlopen via Skype, FaceTime of bellen via Whatsapp. Maar ook chatten en mailen is mogelijk, zodat je de gesprekken met de psycholoog later alsnog terug kunt lezen. De sessies zijn in het Nederlands, maar in sommige gevallen is Engels ook mogelijk als je dit prettiger vindt. Ga je na verloop van tijd weer terug naar Nederland? Dan is het mogelijk om door te gaan met de online sessies met dezelfde psycholoog.

Start het gesprek met onze psycholoog

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken voor online therapie met onze expat psycholoog? Vul dan het aanmeldformulier in. Onze aanmeldcoördinator zal contact met je opnemen om zo het eerste gesprek in te plannen.

Start vandaag nog met online therapie: vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek (15-minuten) met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

Lees hier meer over onze aanmeldprocedure & tarieven.

    Contact
    close slider