fbpx

Ons verhaal

Psycholoog op afstand biedt sinds 2006 online therapie, coaching en relatietherapie aan Nederlanders waar ook ter wereld.

De meeste mensen zijn wel bekend met reguliere (offline) therapie bij een psycholoog in een praktijkruimte/gezondheidscentrum bij hun in de buurt. Maar deze optie is niet altijd ideaal:

 • als iemand in het buitenland woont
 • een drukke agenda heeft
 • de praktijk ver weg is
 • een angst bekenden tegen te komen in de wachtkamer
 • iemand liever zijn huis niet wil verlaten
 • een heel specifieke hulpvraag heeft
 • schaamte
 • lange wachtlijsten et cetera

In al deze gevallen biedt Psycholoog op Afstand een uitkomst in de vorm van wereldwijde online therapie – online gesprekken (via beeldbellen) met een psycholoog waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding om zo in contact te komen met een online psycholoog van Psycholoog op afstand.

Een krachtige combinatie van nieuwe media en psychologie

Psycholoog op Afstand is een initiatief van Niek Rosens, Gz-psycholoog. Tijdens zijn werkzaamheden als psycholoog in het buitenland besefte hij dat ook Nederlanders in het buitenland de behoefte hebben aan therapie, coaching of relatietherapie, maar dan wel in eigen taal. Ook al is iemand vloeiend in een tweede taal, veelal praat je toch het makkelijkst over gevoelens en gedachtes in je moedertaal. 

Het was al heel gebruikelijk om online te communiceren (vooral sinds Covid). Zodoende was online psychologische hulp maar een kleine stap. Het grote voordeel hiervan is dat het niet meer uitmaakt waar iemand zich bevindt: op een hotelkamer in New York, op de camping in Frankrijk of in een appartement in Australië. Er staat altijd een online psycholoog voor je klaar. En dankzij een versleutelde verbinding is de privacy gegarandeerd.

Niek ging op zoek naar ervaren Nederlandse psychologen die woonachtig zijn in het buitenland. Hierdoor kan Psycholoog op afstand 24/7 gesprekken aanbieden, maar ook goed aansluiten bij een groot gedeelte van de cliënten (namelijk Nederlanders in het buitenland). Het gedeelte cliënten dat in het buitenland woont vindt het vaak prettig dat de psycholoog weet hoe dit is en welke specifieke uitdagingen daarbij komen kijken. En het gedeelte cliënten dat ‘gewoon’ in NL woonachtig is, profiteert ervan dat de gesprekken 24/7 gepland kunnen worden, dus ook laat op de avond of in de weekenden.

De online therapie sessies wijken verder niet af van de sessies in een reguliere (offline) praktijk. De gesprekken met de online psycholoog zijn ‘face-to-face’ (mits jij dat wilt, de gesprekken kunnen namelijk ook zonder beeld gevoerd worden) en persoonlijke begeleiding staat voorop. 

Via Psycholoog op Afstand heb je écht je eigen psycholoog die tijdens de sessies met jou in gesprek gaat, naar je luistert en gericht met jou op zoek gaat naar een oplossing. Elke online psycholoog beschikt over een gedegen universitaire opleiding, minimaal 5-jaar werkervaring en aanvullende registraties zoals een NIP en/of BIG-registratie.

Start vandaag nog met online therapie: vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over ons aanbod.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl Lees hier meer over onze aanmeldprocedure & tarieven.

   

  Contact
  close slider