fbpx

Online psychiater

Er zijn verschillende praktijken die online therapie aanbieden. Echter onderscheiden wij ons van deze praktijken door onze zeer persoonlijke aanpak. Wij werken bewust niet met ‘geautomatiseerde behandelingen’ of het praten met een ‘chatbot’. Bij ons ben je echt in direct contact met je eigen online psycholoog of psychiater. Daarnaast hebben wij als enige online praktijk ook een online psychiater in ons team die jou bij kan staan met online therapie. Hierdoor is het mogelijk om via online therapie een psychologisch onderzoek uit te laten voeren ter screening van bijvoorbeeld ADD/ADHD, Intelligentieonderzoek (IQ), Autisme (ASS) en/of andere psychologische onderzoeken. Start vandaag nog met een kosteloos kennismakingsgesprek!

Verschil psychiater en psycholoog

Of je tijdens de online therapie in gesprek gaat met de psychiater of een psycholoog uit ons team, hangt af van jouw klachten. De psycholoog helpt jou om bepaalde gebeurtenissen of problemen te verwerken die jou belemmeren in het dagelijkse leven. Dit kunnen zowel lichte als zware psychische klachten zijn. Denk hierbij aan stress, trauma, relatieproblemen en angst. Daarnaast kan de behoefte voor een psychologisch onderzoek of een IQ-onderzoek naar boven komen, of wellicht heb je medische vragen. In dat geval brengen wij jou in contact met onze online psychiater.

online psychiater of psycholoog 3

De behandeling wijkt verder niet af van een sessie met een psycholoog: na de intake volgt een plan van aanpak en jij geeft aan via welk platform de online therapie verloopt. Tussendoor mag je altijd de behandeling bijstellen, pauzeren of beëindigen. Ook komt het regelmatig voor dat de psycholoog en psychiater samenwerken in een behandeling, je hebt dan gesprekken met beiden. Onze aanmeldcoordinator zal je adviseren, afhankelijk van je situatie, om het eerste gesprek met een online psycholoog of online psychiater in te plannen.

Behandelingen van onze online psychiater

Na het intakegesprek met onze online psychiater, krijg jij meer duidelijkheid over welke behandeling het meest geschikt is om de problematiek te verhelpen. Zo bieden wij onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
   Een trauma, angst of fobie kan zo diep zitten dat wanneer je hier aan herinnerd wordt dit emotioneel en fysiek een sterke reactie oproept. Door EMDR zal de psychiater je helpen om de oorzaken van deze klachten te achterhalen. Vervolgens zal zij je vragen om in gedachten terug te gaan naar het moment waarop dit gebeurde, terwijl je ondertussen de beweging van haar hand volgt. Door middel van deze oogbewegingen word je afgeleid van de gedachten die je normaal ervaart wanneer je aan deze gebeurtenis denkt. EMDR gaat in sets van zo’n 25 oogbewegingen, waarbij elke keer de focus ligt op de veranderingen die je op dat moment ervaart. Het uiteindelijke doel van EMDR is de emotionele lading verminderen.

  • Kortdurende Psychoanalytische Steungevende Psychotherapie (KPSP)
   Het kan voorkomen dat je tijdens het dagelijks leven stemmingsklachten ervaart die steeds weer terugkeren. Onze psychiater gaat tijdens de online therapie door middel van KPSP op zoek naar de oorzaak van deze klachten. Hierbij besteedt de psychiater aandacht aan ervaringen uit het heden en het verleden die deze stemmingswisselingen opwekken. Door deze ervaringen gericht te verwerken krijg je weer grip op sombere gedachten en meer inzicht in jezelf.

 • Inzichtgevende psychotherapie
  Soms kan men zich somber voelen of heftig reageren tijdens een conflict, terwijl je zelf niet weet waar deze emotionele reactie vandaan komt. De psychiater helpt je hier inzicht in te krijgen door middel van een aantal online sessies. Hierbij staat jouw levensloop tot aan het heden centraal, waarbij er dieper ingegaan wordt op de patronen die hieruit zijn ontstaan. Zo krijg jij beter inzicht in jezelf en waarom jij zo reageert op bepaalde situaties.

online psychiater of psycholoog 4

De passende behandeling voor jou

Wil je graag meer informatie? Of wil je graag een intakegesprek met de online psychiater of psycholoog? Neem dan contact op via het formulier op onze website. Onze aanmeldcoördinator zal je adviseren, gebaseerd op je persoonlijke situatie, of het aan te raden is een intakegesprek in te plannen met een online psycholoog of online psychiater.

Start vandaag nog met online therapie: vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek (15-minuten) met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

Lees hier meer over onze aanmeldprocedure & tarieven.

  Contact
  close slider