fbpx

Online relatietherapie

Om in goed contact te blijven met jezelf en je partner, is het van essentieel belang om goed te blijven communiceren. Maar dit kan een uitdaging worden wanneer je te maken krijgt met conflicten binnen je relatie of wanneer je het gevoel hebt dat jij en je partner uit elkaar aan het groeien zijn. Een breuk of een scheiding kan dan als een laatste optie gaan voelen. Onze online relatietherapeuten kunnen je in al deze gevallen helpen door middel van online relatietherapie. Tijdens deze sessies gaat de relatietherapeut samen met jou/jullie op zoek naar de achterliggende oorzaken van de huidige situatie. Het is veelal geweldig inzichtgevend voor mensen om op deze wijze met een objectief, en professioneel, derde persoon te praten. De sessies van de online relatietherapie vinden plaats in jouw eigen vertrouwde omgeving, zodat je op je gemak kunt praten. Start vandaag nog met een kosteloos kennismakingsgesprek!

Wist je dat al onze relatietherapeuten ook een achtergrond hebben als erkend psycholoog? Hierdoor onderscheiden we ons van andere relatietherapeuten en is er ook echt oog voor de achterliggende oorzaken.

Sommige mensen kiezen ervoor om te starten met individuele gesprekken met een online psycholoog/relatietherapeut van ons, bijvoorbeeld omdat niet beide partners al klaar zijn voor online relatietherapie of omdat er nog te veel emotie is om al samen in gesprek te gaan. Dit bepaal je helemaal zelf. Dergelijke zaken kunnen ook goed besproken worden in het gratis kennismakingsgesprek. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in. Jij bepaalt zelf hoe de gesprekken plaatsvinden: Skype, Zoom, Facetime et cetera.

Maak obstakels bespreekbaar

Tijdens je leven kom je mogelijk een aantal partners tegen. Uiteindelijk blijf je bij de persoon waarbij jij je het prettigst voelt. Je voelt vlinders in je buik, jullie voeren de leukste gesprekken en je voelt je veilig omdat jullie veel gemeen hebben. Het kan echter voor komen dat jullie gaandeweg tegen een aantal problemen aanlopen en behoefte krijgen aan online relatietherapie. Bijvoorbeeld wanneer jullie net je eerste kind hebben gekregen en botsen in de opvoeding, teleurstelling en onbegrip ervaren of een andere levensvisie ontwikkelen.

Online relatietherapie 1

Maar er zijn nog een aantal andere factoren die regelmatig een obstakel kunnen vormen in een relatie:

  • Communicatie
   Conflicten worden niet uitgesproken of je hebt het gevoel dat sommige onderwerpen niet bespreekbaar zijn. Hierdoor kan jij je onveilig voelen binnen je eigen relatie.
  • Psychologische klachten
   Jij of je partner kampt met psychologische klachten (denk aan somberheid, angst of stress) waardoor de relatie onder spanning komt te staan.
  • Levenswijze
   Door de jaren heen hebben jullie allebei een verschillende levenswijze/-visie ontwikkeld, waardoor je het gevoel kan hebben langs elkaar te zijn gaan leven.

  • Seksualiteit
   De intimiteit in jullie relatie ontbreekt en je vindt het moeilijk om je behoeftes duidelijk te maken.

Wist je dat wij ook een ervaren relatietherapeut in ons team hebben die eveneens een erkend (online) seksuoloog is?

Tijdens de online relatietherapie zal de relatietherapeut jullie hindernissen stap-voor-stap bespreken om zo weer meer grip te krijgen op de situatie. Daarna krijg je concrete tips om de situatie te verbeteren, vanuit de aanpak die bij jou/jullie het beste past. Denk hierbij aan Oplossingsgerichte Therapie, Cognitieve Gedragstherapie, Positieve Psychologie, Mindfulness en Schematherapie.

Laat de liefde groeien met online relatietherapie

Relatietherapie via internet kan ook een goede toevoeging zijn wanneer er geen problemen spelen, maar je wel graag wilt investeren in je relatie en jezelf. Onze relatietherapeuten helpen je in dit geval om oude/disfunctionele patronen bloot te leggen. Bijvoorbeeld waarom je op een bepaalde manier reageert tijdens een ruzie, of momenten wanneer je ‘getriggerd’ wordt door problemen uit je jeugd. Ook kan het voor komen dat je behoefte hebt aan preventieve online therapie om bovenstaande problemen voor te zijn. Samen met onze relatietherapeut leg je door middel van relatietherapie via internet de communicatie, de omgang met elkaar en andere belangrijke patronen bloot.

Online relatietherapie 2

Online relatietherapie in je vertrouwde omgeving

Welke obstakels je ook tegenkomt binnen je relatie, bij ons is het mogelijk om hierover te praten in de vorm van online relatietherapie. Je bepaalt helemaal zelf hoe de online relatietherapie plaatsvindt. De meeste mensen kiezen er voor om de gesprekken als stel tezamen te doen. Het kan ook prettig zijn hiernaast individuele gesprekken te hebben met dezelfde, of juist een andere online psycholoog. In sommige gevallen start één van de partners met de online relatietherapie, omdat bijvoorbeeld de andere partner (nog) niet overtuigd is van het nut ervan. Dit is allemaal mogelijk. Jij bepaalt wat het beste bij jou/jullie past. Onze aanmeldcoördinator kan je hier verder over adviseren in het gratis kennismakingsgesprek.

De online relatietherapie kan verlopen via o.a. Skype, Zoom, Facetime of Whatsapp, vanuit jouw vertrouwde omgeving. Welke platform daadwerkelijk gebruikt wordt tijdens deze online relatietherapie, beslis jij.

Het grote voordeel van relatietherapie via internet is dat de sessies zich niet beperken tot in Nederland. Ons team van ervaren Nederlandse relatietherapeuten/psychologen zit verspreid over de wereld. Hierdoor is het geen enkel probleem om aan te sluiten bij jouw tijdzone. Doe dus ook gerust een beroep op ons wanneer je veel in het buitenland bent voor je werk, maar daarnaast wel behoefte hebt om de problematiek in je relatie te bespreken. Omdat veel van onze relatietherapeuten/psychologen ook in het buitenland wonen, zijn ze bekend met de uitdagingen betreffende het (tijdelijk) wonen en werken buiten Nederland.

Ook wanneer je wel woonachtig bent in Nederland, kan je uiteraard bij ons terecht voor online relatietherapie. Bijvoorbeeld omdat je veel onderweg bent, belang hecht aan efficiëntie of privacy, of gewoon kiest voor het gemak van online relatietherapie vanuit je vertrouwde omgeving. Start nu met een gratis kennismakingsgesprek via onderstaand contactformulier.

Start vandaag nog met online relatietherapie: vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek met een online relatietherapeut/psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

Lees hier meer over onze aanmeldprocedure & tarieven.

  Contact
  close slider