fbpx

Online therapie wereldwijd

Wanneer je gesprekken met een psycholoog overweegt, zijn er een aantal mogelijke drempels die je kunnen weerhouden om daadwerkelijk te starten met de therapie. Bijvoorbeeld als je woonachtig bent in het buitenland kan de taal een grote drempel zijn (de meeste mensen geven namelijk voorkeur aan therapie in hun ‘moedertaal’ omdat je daarin makkelijker emoties en gedachten kan verwoorden dan in een ‘vreemde’ taal). Maar ook in Nederland zijn er genoeg drempels te noemen, denk aan lange wachtlijsten, de reisafstand naar de praktijk, het niet kunnen of willen verlaten van je huis of het veel onderweg zijn voor je werk. Deze redenen kunnen je allemaal weerhouden om daadwerkelijk de hulp te starten die je nodig hebt. Start vandaag nog met een kosteloos kennismakingsgesprek!

Psycholoog op Afstand is ontstaan vanuit het idee om al deze drempels weg te nemen, of in ieder geval sterk te verlagen, door middel van coaching en psychologische hulp in de vorm van wereldwijde online therapie. Hierdoor maakt het niet meer uit waar jij je bevindt, het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Waar, wanneer en hoe de behandeling plaatsvindt bepaal jij helemaal zelf. Ook kun je starten met een kosteloos kennismakingsgesprek om te achterhalen of online therapie bij je past.

Dichtbij, waar je ook bent

Door middel van online therapie ben je in staat wereldwijd in persoonlijk contact te komen met één van onze psychologen of psychiaters via Skype, Facetime, chat of mail. Hierbij speelt het geen rol waar jij op dat moment bent, zolang je maar een internetverbinding hebt. Zo is het dus mogelijk om een afspraak in te plannen, terwijl je op dat moment aan de andere kant van de wereld bent. Zo zijn we altijd dichtbij, waar je ook bent. Met de tijdzones hebben we al rekening gehouden; ook onze online psychologen werken vanuit verschillende internationale locaties (zoals Engeland, Zwitserland, Thailand en Costa Rica), waardoor tijdsverschillen geen probleem meer zijn. Ben je wel woonachtig in Nederland? Dan kan online therapie alsnog een zeer aangename oplossing zijn wanneer je door je drukke tijdschema niet in de gelegenheid bent om een afspraak in te plannen bij een reguliere praktijk, slecht ter been bent, kleine kinderen hebt of door je werk in Nederland veel onderweg bent.   

Online therapie wereldwijd 3

De online behandelingen wijken niet af van ‘gewone’ therapie. Wij hanteren een zeer persoonlijke benadering, en geloven ook sterk in de kracht van persoonlijke aandacht, zodoende maken wij bewust geen gebruik van ‘geautomatiseerde online therapie’ of ‘chatbots’. Via Psycholoog op Afstand heb je echt een eigen psycholoog die tijdens de sessie met jou in gesprek gaat en gericht samen met jou op zoek gaat naar een oplossing.

Voordelen online therapie

Bij online therapie speelt afstand en tijdsverschil dus geen enkele rol meer. Hierdoor kun je eenvoudig wereldwijd gebruik maken van therapie. Wij vinden het daarnaast belangrijk dat jij de regie houdt over je eigen behandeling. Zo kan je bijvoorbeeld bij ons aangeven op welke manier je met ons wilt communiceren. Dit kan ‘live’ via Skype of Facetime, maar ook via chat of mail wanneer je liever meer anoniem wilt blijven, het fijner vindt om op deze manier te communiceren of het gesprek op een later tijdstip terug wilt lezen. Bij ons blijf jij de baas over je eigen behandeling.

Naast onze persoonlijke benadering en de mogelijkheid om onze therapie wereldwijd te volgen, zijn er nog een aantal andere voordelen te noemen met betrekking tot online therapie:

  • Therapie in je eigen taal
   Onze psychologen hebben allemaal Nederlands als moedertaal. Hierdoor volg je de online therapie altijd in je eigen taal. Ben je meertalig, of kan jij je beter uitdrukken in het Engels, Frans of Duits? Dan brengen wij je in contact met een psycholoog uit ons team die deze taal volledig beheerst, zodat je de online therapie op de meest prettige wijze kunt volgen.
  • Directe behandeling
   In tegenstelling tot andere praktijken hanteren wij geen wachtlijsten. Zo is het mogelijk om de behandeling vrijwel direct te starten. Vul het contactformulier in om gelijk te starten met een kosteloos kennismakingsgesprek.
  • Ruim aanbod
   Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij je helpen met coaching en online therapie voor zowel lichte als zwaardere psychologische klachten. Denk hierbij aan stress, trauma, verslaving, relatieproblemen, burn-out en werkgerelateerde en persoonlijkheidsproblematiek.
  • Voel je vrij
   Wij merken regelmatig dat cliënten zich vrijer voelen (om over hun problemen te praten) tijdens online therapie vergeleken met reguliere/’offline’ therapie. Door te praten vanuit je eigen vertrouwde omgeving verdwijnt het gevoel van belemmering, waardoor we sneller tot de kern van het probleem kunnen komen. Ook schaamte speelt een minder grote rol dan wanneer de sessie plaats zou vinden in een reguliere praktijk.
  • Volledig betrouwbaar
   Wij vinden privacy en discretie erg belangrijk. Daarom maken wij gebruik van de nieuwste SSL-technieken, dit is een beveiliging van de communicatie via internet. Hierdoor worden jouw gegevens online versleuteld. Ook werken wij volgens de wet BIG en de beroepscode voor psychologen.
  • Ervaren psychologen
   Ons team bestaat uit hoogopgeleide en ervaren (Gz-)psychologen en een psychiater. Hierdoor kunnen wij naast coaching ook begeleiding bieden voor de meer complexe behandelingen. Denk hierbij aan een psychologisch onderzoek of online traumatherapie.

Online therapie wereldwijd 2

Onze werkwijze

Je kan bij ons starten met een kosteloos kennismakingsgesprek om te achterhalen of online therapie bij je past. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in. Je bericht komt dan binnen bij onze aanmeldcoördinator. Zij zal eventuele vragen van je beantwoorden en je koppelen aan een psycholoog die aansluit bij jouw hulpvraag en tijdzone. Jij kan kiezen hoe dit gesprek verloopt: via Skype, Facetime, chat, mail of bellen via Whatsapp. Deze online psycholoog zal vervolgens contact met je opnemen voor het eerste gesprek (het ‘intakegesprek’). Na afloop van dit eerste gesprek krijg je een (behandel-)voorstel van je online psycholoog: hoeveel behandelingen er naar verwachting nodig zijn en in welke frequentie.

Start vandaag nog met online therapie: vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

Lees hier meer over onze aanmeldprocedure & tarieven.

  Contact
  close slider