fbpx

Psycholoog chat

Dankzij de huidige technologie is het mogelijk om via verschillende wegen te communiceren. Denk hierbij aan Teams, Zoom, Skype, e-mail en chat. Zo heb je direct persoonlijk contact, waar je ook bent. Dat is precies de reden waarom wij ervoor gekozen hebben om de online sessies met de psycholoog te laten verlopen via deze platforms: snelle communicatie en direct persoonlijk contact. Welk platform wordt gebruikt tijdens de online sessies, bepaal jij zelf. Start nu met een kosteloos kennismakingsgesprek.

Teams, Skype, Whatsapp of chat

Elk medium heeft z’n eigen voordelen. Via Teams en Skype zie je bijvoorbeeld ook het gezicht van de psycholoog, waardoor je het veilige en vertrouwde gevoel krijgt van een ‘face-to-face’ gesprek met jouw hulpverlener. Wanneer je gebruikmaakt van de chat, heb je de mogelijkheid om het gesprek later in alle rust nog eens door te lezen. Daarnaast kan je meer het gevoel hebben dat je anoniem je verhaal kan vertellen via de chat, waardoor je wellicht wat meer vertelt.

De keus van het platform is aan jou, maar we willen je wel adviseren om in het geval van zwaardere problematiek de online therapie toch te laten verlopen via Teams, Skype of Zoom in plaats van de chat. Je zult merken dat het gesprek hierdoor vlotter verloopt, waardoor jullie sneller tot de kern komen en oplossingsgericht kunnen werken. De psycholoog stelt je tijdens het gesprek op je gemak. Geef het daarom ook gerust aan wanneer het voor jou nog wat onwennig voelt.

Psycholoog chat 1

Kies je ervoor om de sessies met de psycholoog via de chat te laten verlopen, en weet je nog niet goed hoe Teams, Zoom of bellen via Whatsapp werkt? Online vind je een aantal handleidingen voor deze platforms. Is het gesprek later terug kunnen lezen de reden waarom de chat je voorkeur heeft? Geef dit dan aan bij de psycholoog, deze kan eventueel de belangrijkste punten uit het gesprek naar je versturen via de e-mail.

Verantwoordelijk, integer en respectvol

Door de toepassing van de nieuwste SSL-certificaten en encryptie, worden jouw gegevens online versleuteld via elk platform. Met andere woorden betekent dit dat niemand anders de chat en e-mail kan lezen, alleen jij en onze psycholoog. Ook de gesprekken via Teams en Zoom zijn versleuteld. Daarnaast werkt elke psycholoog binnen ons team volgens de Beroepscode voor psychologen. Wij gaan integer, verantwoordelijk, respectvol en deskundig met alle vertrouwelijk informatie om. Je kan dus gerust jouw persoonlijke problematiek online bespreken met de psycholoog.

Chat of ‘bel’ met onze psycholoog

Onze online therapie via Teams, Zoom, Skype, Signal, Meet, e-mail en chat wijkt niet af van de sessies in een reguliere praktijk. Door het directe contact met de psycholoog krijg je dezelfde ervaring als een ‘face-to-face’ gesprek, maar dan vanuit jouw vertrouwde omgeving. Onze ervaring is dat praten vanuit je vertrouwde omgeving waar ook ter wereld een heel positieve impact heeft. Je voelt je vaker meer, en sneller, op je gemak waardoor je makkelijker praat.

Psycholoog chat 2

Heb je interesse in online therapie met een van de specialisten uit ons team en/of heb je een vraag? Start met een kosteloos kennismakingsgesprek. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht terug van onze aanmeldcoördinator.

Start vandaag nog met online therapie: vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een Start met een kosteloos kennismakingsgesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

Lees hier meer over onze aanmeldprocedure & tarieven.

    Contact
    close slider