fbpx

Wat helpt, dat helpt

(Blog door Emily Schepers) – Het vak psychologie wordt al jaren stevig onder de loep genomen. Er worden miljoenen onderzoeken gedaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en kranten worden volgeschreven over de resultaten hiervan. Hoeveel stress heeft een muis als je X toevoegt en A wegneemt en wat is de invloed van B hierop? En wat zegt dit dan over stress bij mensen?

Al die onderzoeken zijn nodig om steeds meer te weten te komen over het nut van technieken, producten, methoden. We willen de mens proberen te snappen, medicijnen vinden voor hen die ziek zijn, effectieve therapieën ontwikkelen voor alle mogelijke problemen..
Maar wat helpt nu eigenlijk echt?
En is hier wel iets over te zeggen?

Therapie online via internet via Skype, chat, mail of facetime met je persoonlijke psycholoog

Therapie online via internet

Als je psychologie studeert lees je stapels boeken over statistiek. Wat is het resultaat van een onderzoek binnen een bepaalde populatie in Nederland? En hoe meten we dit? Het trekken van een steekproef, het bepalen van een gemiddelde, berekenen hoe representatief dit steekproefgemiddelde is voor het gemiddelde van de populatie. Dit alles om de beste, algemene oplossing aan een bepaald probleem te kunnen koppelen. Best handig, toch?

Hoe meer onderzoek en hoe meer dezelfde uitkomsten, hoe meer deze uitkomst als “waar” wordt beschouwd. Helpt dat ene pilletje slechts bij 1 op de 100 mensen? Geen goed pilletje. Ervaart 90% van een populatie EMDR-therapie als nuttig na een trauma? Doen!

Jaren van onderzoek zullen nog volgen. Veel onderzoek met resultaat, het meeste onderzoek zonder.
Maar wie niet waagt, wie niet wint.
Wat maakt het uit of het een placebo-effect is als jouw hoofdpijn verdwijnt na het slikken van de paracetamol die een Mentos bleek te zijn? Dat jij je een stuk beter voelt na de relatietherapie die jouw partner als verschrikkelijk heeft ervaren? Of dat je juist niets voelt van een methode die volgens alle magazines gegarandeerd resultaat had moeten opleveren?

Wat helpt, dat helpt.

Uitvinden wat voor jou de beste manier is om van je probleem af te komen?
Denk dan eens aan psychologische hulp, online therapie via internet, persoonlijk met je eigen online psycholoog.

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Ho Chi Minh City (Saigon, Vietnam) tot Las Palmas (Gran Canaria, Spanje)  tot Texel of Schagen gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider