fbpx

Aankomende blogserie: chronisch ziek zijn – wat is dat precies?

Blog door Emily Schepers – Op 1 januari 2016 hadden 8,8 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische ziekten (Volksgezondheidenzorg, 2018). Dat zijn een hoop mensen die waarschijnlijk te maken hebben met klachten waar zij dagelijks rekening mee moeten houden. Wellicht beperkt het hen in het dagelijks leven of moeten zij dingen doen en laten om hun leven draaglijker te maken.

Zelf heb ik nu bijna 8 jaar te maken met een chronische lichamelijke ziekte: de ziekte van Lyme. Uiteraard heeft dit invloed op mijn leven en hoe ik (dagelijkse) dingen aanpak.
Ik denk dat veel mensen iemand in hun kennissenkring hebben die chronisch ziek is of chronische lichamelijke klachten ervaart. Ondanks dat bestaat er toch nog veel onbegrip over chronisch ziek zijn. Wat betekent dit eigenlijk voor de persoon die ziek is en voor zijn of haar omgeving? Wat kun je nu wel en niet als je langdurig ziek bent? Zijn de klachten alleen lichamelijk of ook psychisch? Wat kun je als omgeving doen om die persoon te helpen? Wil hij of zij het er juist wel of niet over hebben?

In de aankomende blog serie op POA belicht ik onderwerpen waarmee je te maken krijgt als je lichamelijke klachten ervaart: (on)begrip, liefde (en seks) en hoe verder te gaan?

Kun jij niet wachten en wil je in de tussentijd contact met een psycholoog of psychiater van POA om jou te helpen met jouw klachten? Meld je dan aan voor online psychische hulp.

Aanmelden voor online hulp
Ervaar jij psychische klachten van jouw ziekte? Vind je het lastig het hierover met je omgeving te hebben of heb je behoefte aan een extra steuntje in de rug? Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt. Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten. Neem contact op via ons contactformulier of via email: info@psycholoogopafstand.nl. Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Chisinau (Moldavië), Monaco, Podgorica (Montenegro) tot Oslo (Noorwegen) via Skype, Facetime, chat of email.

Contact
close slider