fbpx

Als het niet meer over eten gaat

Artikel door Emily Schepers over eetstoornissen – Veel mensen kennen iemand in hun omgeving die een eetstoornis heeft of heeft gehad. Bij een eetstoornis wordt vaak gedacht aan Anorexia Nervosa, waarbij de associatie wordt gelegd met een “te mager” persoon. Hoewel dit zeker niet in alle gevallen klopt, zijn er meer en onbekendere eetstoornissen waar veel mensen aan lijden. Zo is Boulimia Nervosa een veelvoorkomende eetstoornis waarbij extreem lijnen wordt afgewisseld met eetbuien. Deze eetbuien worden nadien gecompenseerd door te braken of te laxeren. Bij deze eetstoornis is daarom vaak minder duidelijk aan het uiterlijk te zien dat iemand hieraan lijdt.

Mensen met een eetbuistoornis ofwel Binge Eating Disorder hebben ook last van eetbuien. Het verschil met Boulimia Nervosa is echter dat deze niet worden gecompenseerd, waardoor er sprake is van gewichtstoename. Maar hoe ziet zo’n eetbui eruit?

Online therapie bij eetproblematiek via internet, skype, facetime, whatsapp of email.

Online therapie bij eetproblematiek

Tijdens een eetbui raken mensen met een eetbuistoornis de controle over hun eetgedrag kwijt. Zij werken in korte tijd grote hoeveelheden voedsel naar binnen, die je normaal gesproken niet in één keer op zou eten. De eetbuien vinden dan ook vaak alleen plaats. Dit komt omdat er veel sprake is van schaamte, voornamelijk na afloop van de eetbuien. De eetbuien worden gebruikt om gevoelens te verdoven, maar achteraf is er vaak júist sprake van schaamte en verdriet om de eetbui.

Een eetstoornis is minder zwart wit dan men vaak denkt. Een mager persoon heeft niet bij voorbaat Anorexia en iemand met een “normaal” figuur eet misschien wel ontzettend ongezond. Een eetstoornis gaat over veel meer dan over eten.

Ken of ben jij iemand met een eetstoornis? Heb jij last van eetbuien of gevoelens van schaamte over jouw eetpatroon? Durf jij niet meer uit eten omdat je bang bent om aan te komen? Denk dan eens aan online psychische hulp. Door de veilig gecreëerde omgeving kunnen gevoelens van schaamte worden verholpen en kun jij vanuit huis aan de slag met de voor jou afgestemde hulp.

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Chisinau (Moldavië), Monaco, Podgorica (Montenegro) tot Oslo (Noorwegen) of gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider