fbpx

It’s beginning to look a lot like Christmas

(Blog door Emily Schepers over stress rondom kerst en andere tradities) – Aangezien het einde van het jaar nadert en we de feestdagen al tegemoet gaan komt ook de jaarlijkse kerststress langzaam dichterbij. De meeste mensen die ik spreek bevinden zich in een van onderstaande fases:

 1. Alle kerstfilms op Netflix worden al uitgespit en onder werktijd of tijdens de afwas wordt de afspeellijst met kerst hits grijsgedraaid (wie heeft bedacht dat deze alleen met Kerst kunnen worden afgespeeld? Dat red je nooit met zoveel nummers!). Bij deze optie hoort ook het alvast versieren van het huis en plannen maken voor het kopen van de kerstboom;
 2. Ontkenning, ontkenning, ontkenning. Is het echt al bijna december? Kerst? Wat is dat? Eerst komt Sinterklaas toch nog? Ik moet nog zoveel doen voor het einde van het jaar!

Voor de mensen die zich in optie 2 herkennen is kerststress geen ongewoon begrip. Het is dan ook niet voor niets dat het aantal echtscheidingen in de maand december ontzettend hoog oploopt.
Maar wat veroorzaakt die stress dan eigenlijk?

Online psychische hulp via internet

Online psychische hulp via internet


Volgens een onderzoek van Dailymail onder 2000 vrouwen blijkt een gebrek aan ruimte in de koelkast en vriezer een grote stressfactor te zijn. Daarnaast blijkt het onvoorbereid zijn/voelen, last-minute cadeaus kopen en geen ‘nee’ durven zeggen factoren die van grote invloed zijn op het stressgehalte.

Traditie stress

Door de druk die (voornamelijk) vrouwen voelen om tradities voort te zetten hebben zij het gevoel aan bepaalde verwachtingen te moeten voldoen. Zo is Kerstmis natuurlijk geen Kerstmis zonder een X-aantal koekjes, wild met cranberrysaus en een mooier gedecoreerde tafel dan vorig jaar.

Kortom: we moeten met zijn allen leren: ‘genoeg is genoeg’. Tradities zijn ooit immers ook door iemand ontstaan. Kerstmis zonder koekjes is ook Kerstmis, en jouw familie is nog steeds jouw familie als de tafel iets minder mooi gedekt is.

Zoals Michael Bublé en Frank Sinatra al zongen: Have yourself a merry little Christmas.

Toch nog dat extra steuntje in de rug nodig?

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van La Paz, Sucre (Bolivia , Brasilia (Brazilië) tot Zeederik of Wierden gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

   

  Contact
  close slider

   Stel je vraag!
   Scan the code