Samhainofobie

De pompoenen zijn uitverkocht en de etalages zijn versierd met zwart, oranje en vooral veel bloed. De Halloween-hype is vanuit Amerika overgewaaid en wordt steeds populairder in Nederland. Nu houden de Amerikanen ervan om alles groots aan te pakken en dat nemen we maar al te graag over. Op social media vliegen de Youtube-tutorials over de nieuwste schmink trends je om de oren en iedereen trekt een duistere outfit aan om dit feest te vieren.

Zelf hou ik ontzettend van zwart en mijn kledingkast bestaat hier dan ook grotendeels uit. Toch hou ik dit met Halloween veilig op die plaats en ook van al die maskers en schmink krijg ik een beetje kriebels. Nu durfde ik gisteren nog wel naar buiten, maar blijkbaar zijn er anderen die hier van gruwelen. Na wat onderzoek kwam ik uit op samhainofobie, ofwel angst voor Halloween. Gelukkig is Halloween maar een keer per jaar..

Online psychische hulp met je eigen therapeut via internet dmv Skype, Chat, Facetime, Whatsapp of mail waar ook ter wereld!

Online psychische hulp met je eigen therapeut via internet

Hippopotomotomonstrosesquippedaliofobie daarentegen is  iets wat je dagelijks tegen kunt komen, angst voor lange woorden. Net als socerafobie, ofwel angst voor schoonouders. En heb je weleens van dromofobie gehoord? Met iemand die daaraan lijdt, zal je rechtdoor moeten blijven lopen, want de straat durven ze niet over te steken. Deze fobieën mogen dan bizar klinken, toch zijn dit echt bestaande angsten en namen.

Een fobie is een psychische angst voor een specifieke zaak of situatie. Vaak zijn er onduidelijke redenen waardoor deze angst wordt ontwikkeld. Als er gevaar dreigt, komt angst op. Dit maakt je scherp en helpt je om te reageren. Een kloppend hard, hogere bloeddruk, spierspanning, zweten en een hevige ademhaling, waarschijnlijk kent iedereen het wel. Die alertheid helpt je in gevaarlijke situaties, maar als dit regelmatig voorkomt en lang aanhoudt kan dit een belemmering zijn in het dagelijks leven.

Kijk voor meer fobieën op therapiehulp.nl, maar pas op dat je geen phobofobie krijgt!

Blog geschreven door Vivian Faatz, psychologiestudent

Aanmelden voor online psychische hulp

Meld je nu aan voor een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog. Wij bieden online therapie van Rotterdam, Eindhoven tot Luxemburg via Skype, Facetime, chat of email. Waar, hoe en wanneer jij wilt. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. Dit kan via ons contactformulier, mail (info@psycholoogopafstand.nl) of via whatsapp (06-44628782). Onze online (Gz-)psychologen zijn allemaal ervaren en universitair opgeleid (en BIG-gecertificeerd). Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp.