fbpx

Uitstelgedrag

Morgen ga ik het doen, echt!

We kennen het allemaal: het stemmetje in ons hoofd dat ons almaar verteld dat morgen een betere dag is om aan onze to-do list te beginnen. ‘Morgen ga ik die taak echt afronden. Dan heb ik meer tijd, meer zin en begin ik uitgerust aan mijn dag.’ Tot morgen aanbreekt. Dan heb je weer slecht geslapen, en krijg je een berichtje of je tijd hebt voor een bakkie. En gezien het voornemen om uitgerust aan de slag te gaan ga je op die uitnodiging in. Onder het mom van ‘als je niet ontspant kun je ook niet hard werken’.

En dan is het zo gezellig dat het bakkie koffie overloopt in een lunchafspraak. Waarna er ook nog boodschappen moeten worden gedaan voor het eten van vanavond. En omdat je weer eens hebt bedacht dat je nu écht gezonder moet gaan eten wordt dat een uitgebreide maaltijd met gestoofde, gepofte én oven geroosterde gezonde lekkernijen zodat je na de maaltijd niet als een zoutzak op de bank hoeft te ploffen maar nog lekker productief kunt blijven.

Waar komt uitstelgedrag vandaan?

En je raadt het al: blijkt morgen toch een betere dag te zijn. Maar waar komt dat uitstelgedrag nu vandaan? Is het een serieus probleem, of kan de afwas inderdaad nog een dagje blijven staan?

Uitstelgedrag - Online psychische hulp

Uitstelgedrag – Online psychische hulp

Dat wij mensen uitstelgedrag vertonen kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met plannen. Plan je überhaupt, en is je planning ook realistisch? Als jouw planning een heel a4 beslaat is het niet zo gek dat die stem in jouw hoofd veel liever iets anders gaat doen. Misschien neem je veel te veel hooi op jouw vork en kost de kleinste taak hierdoor al moeite. Naast onjuist plannen is ook perfectionisme een oorzaak van uitstelgedrag. Misschien verlamt het idee dat er een beoordeling aan jouw taak hangt jou en stel je daarom uit. Ben je bang het niet goed te doen en kun je daarom beter helemaal niet beginnen. Uit deze faalangst zich in uitstelgedrag.

Online therapie bij uitstellen

Herken jij je in bovenstaande? Belemmert jouw uitstelgedrag jou in het dagelijks leven en zoek je hulp om van het uitstellen af te komen? Online psychische hulp is een goed middel om jou hiermee te helpen. Door samen achter de oorzaken van jouw uitstelgedrag te komen en deze stap voor stap aan te pakken kun je jouw productiviteit verbeteren. Juist doordat het dagelijks leven door blijft gaan terwijl je de online therapie volgt leer je om zelfstandig van het negatieve gedrag af te komen. Meer informatie? (Blog door: Emily Schepers)

Aanmelden voor online psychische hulp

Meld je nu aan voor een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog. Een gesprek met een online psycholoog kan over uitstellen/uitstelgedrag gaan, maar ook over elk mogelijk ander onderwerp zoals angst, stress, somberheid of trauma.Wij bieden online therapie van Kathmandu (Nepal), Pyongyang (Noord-Korea) tot Den Ham of Boxtel via Skype, Facetime, chat of email. Waar, hoe en wanneer jij wilt. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. Onze online (Gz-)psychologen zijn allemaal ervaren en universitair opgeleid (en BIG-gecertificeerd). Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider