fbpx

De voordelen van online therapie op een rij

Psychotherapie via internet heeft de laatste jaren ook in ons land een enorme vlucht genomen. Onderzoek wijst uit dat het even effectief kan zijn als reguliere therapie en door de lage drempel soms bij vroegtijdig ingrijpen zelfs psychisch leed kan beperken. Bij Pyscholoog op afstand wordt online therapie aangeboden via Skype, Facetime, chat en e-mail. Deze vorm van hulpverlening kent vele voordelen voor jou. Ik vertel je er graag over in mijn blog!

Online therapie is 24/7 toegankelijk


Via het internet is de geestelijke gezondheidszorg voor vrijwel iedereen toegankelijk geworden. Voor expats, mensen in onbereikbare gebieden, voor wie aan huis is gebonden, twijfelt om naar een psycholoog te gaan of veel waarde hecht aan privacy. Je kunt altijd, overal en in meerdere talen online therapie volgen zolang je maar beschikt over een werkende internetverbinding.

Online therapie heeft vele voordelen ten opzichte van reguliere therapie

Voordelen online therapie

Sneller tot de kern
Omdat een cliënt zich in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving bevindt en, als het goed is, niet wordt afgeleid en is de concentratie zeer hoog. De aanwezigheid van een psycholoog werkt soms verstorend en belemmert de vrijheid en het benodigde zelfvertrouwen om tot de kern van de problematiek te komen. Andersom werkt het dus ook: wanneer je anoniem bent, schrijf je jouw gevoelens en gedachten gemakkelijker op.

Evaluatie is eenvoudiger
Niet alleen is het schrijven zelf therapeutisch. Maar het (terug)lezen van e-mail-, chat- of tekstberichten tussen jou en de hulpverlener heeft tevens een positief effect op de kwaliteit van de behandeling. Omdat de gespreksverslagen in een goed beveiligde omgeving zijn opgeslagen is zo’n terugblik mogelijk en zeker ook aan te raden.

De kosten vallen mee
De kosten voor internettherapie liggen veelal lager dan behandeling in het reguliere circuit en reiskosten hoef je niet te maken. Dit maakt deze psychologische zorg ook beschikbaar voor cliënten met een kleinere portemonnee. De behandelingen van Psycholoog op afstand worden vergoed door verschillende (internationale) zorg-, reis- en expatverzekeringen en/of vanuit werkgevers. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Gastblog door: Diane van Berkel, Communicatieadviseur en student hbo psychologie

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Teheran (Iran), Jeruzalem (Israël) to Westland of Naaldwijk gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

     

    Contact
    close slider