fbpx

Yoga & psychologie

Bij ‘psycholoog op afstand’ zijn we een groot voorstander van manieren hoe je zelf je klachten kan aanpakken. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat beweging en ontspanning een sterk positief effect hebben op je mentale gestel en echt in staat zijn psychische klachten te verminderen! Zodoende bieden ook veel psychologen dingen aan als hardloop therapie, meditatie, zen of mindfulness en is er in Engeland zelfs surf therapie voor mensen met depressieklachten! In dit rijtje past ook yoga. Yoga combineert namelijk beweging en ontspanning. Kan dat? Ja, zolang je geen Acrobatische Power Yoga doet, kan dat 🙂 Het is gezond voor je en het brengt je meer in contact met je lijf, oftewel het maakt je bewust van spanningen in je lijf die anders weer tot bepaalde klachten kunnen leiden (oftewel je spaart uit op fysio kosten :)).

Je kan natuurlijk naar een yoga school bij je in de buurt gaan, maar er zijn ook super goede online yoga cursussen. Wat kost dat? Nou helemaal nop! Voor een super enthousiaste 30-daagse training kun je terecht bij Adriene: yogawithadriene.com/30days/

Yoga psychologie online psycholoog

Een hele goede, praktische en leesbare blog is die van de Utrechtse gezondheidswetenschapper/yoga-docente Rosalie. Op haar blog legt ze verschillende yoga houdingen stap-voor-stap uit en schrijft op een heel prettige (niet zweverige) manier over yoga in het algemeen. Zie: welikeyoga.nl

Disclaimer: wij zijn van mening dat je bij psychische klachten het best altijd contact kan opnemen met een psycholoog en daarnaast bovenstaande zou kunnen inzetten. Een psycholoog kan met je meedenken wat voor jou goede opties zijn en het eventueel aanvullen met gesprekstherapie. Neem met ons contact op voor een kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend gesprek met een online psycholoog

Meld je eenvoudig hieronder aan voor een gesprek met een online psycholoog. Yoga kan een onderdeel zijn van de therapie, veel van onze psychologen hebben uitgebreide ervaring met yoga en hoe dit een onderdeel van de therapie gemaakt kan worden (zelfs bij online therapie!). Therapie via internet (Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Waar, wanneer en hoe jij wilt. Onze ervaren online psychologen bieden online psychologische hulp van Saint John’s (Antigua en Barbuda), Nassau (Bahama’s), Bridgetown (Barbados) tot Enschede gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

  One thought on “Yoga & psychologie”

  • Ik wil ook graag beginnen met yoga, omdat mijn psycholoog mij dat ook heeft aangeraden. Goed om te weten dat deze combi met therapie ook gemaakt wordt. Beweging heeft inderdaad een positieve invloed op de mentale gesteldheid.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Contact
  close slider

   Stel je vraag!
   Scan the code