fbpx

Confrontatie

Zo veel woorden, zo veel zinnen en bovenal veel chaos. Dat was vandaag.

College over eetstoornissen, van iemand die als zeer goed staat aangeschreven binnen de eetstoorniswereld, maar ook iemand aan wie ik zo veel negatieve herinneringen heb. Mooie verhalen, maar waar ik zulke andere ervaringen mee heb.

Het college raakte mij ook heel erg, omdat er een ervaringsdeskundige kwam vertellen. En haar verhaal was zo’n stereotype verhaal. Ze was onzeker, ze vond zichzelf te dik, sloeg door in afvallen, ging in behandeling en was weer helemaal gelukkig. Het raakte me, omdat er zo veel meisjes zijn voor wie het niet zo eenvoudig is. Het raakte me, omdat mijn ervaring zo anders is. Het raakte me, omdat ik weet dat het slechts een kleine groep is die ‘enkel’ een eetstoornis heeft. En dat wordt dan aan de toekomstige hulpverleners voorgeschoteld, dat is het beeld dat zij vormen.

Ik heb naderhand met mijn docente gesproken erover. Haar verteld wat mijn ervaringen zijn binnen de eetstoorniswereld. Verteld dat ik het verhaal te positief en te stereotype vond. Het is wat je in de boeken leest, het is wat de media voorschotelt. Maar het is maar zo’n klein percentage. Zo’n kleine groep. En de groep die geen stem heeft, geen stem krijgt… Die groep wil ik een stem geven. Hoe moeilijk en pijnlijk ik het leven nu ook vind. Hoe vaak ik op een dag denk dat ik ook op wil geven, omdat ik het om me heen zo veel zie gebeuren. Maar mijn kleine zwarte monstertje heeft mij nodig, dus ik adem, ik ben er en ik blijf. Ik huil, ik val en probeer weer overeind te krabbelen. En misschien, misschien mag ik volgend jaar als ervaringsdeskundige voor een zaal tweedejaars psychologiestudenten staan.

Hoe ga jij om met confrontaties? Klein of groot? Vermijd je ze, of ga je ze aan? (Gastblog door Melissa Alberts)

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Doesjanbe (Tadzjikistan),  Taipei (Taiwan) tot Helmond of Hillegom gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider