fbpx

Zoektocht

Klaar met je opleiding, en dan….

Inmiddels ben ik al zeker 4 maanden klaar met mijn studie. Een heel seizoen is er al voorbij sinds ik de studieboeken heb mogen dichtslaan en mijn scriptie met goed gevolg heb ingeleverd. En dan…Toen ik begon met studeren wist ik wel dat de kans op een baan met deze opleiding (Toegepaste Psychologie, oftewel HBO Psychologie) nog niet zo groot was. Maar ik dacht ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’. Ik ging er vanuit dat de banenmarkt dan wel aangetrokken zou zijn. Ergens had ik zelfs een soort droombeeld waarin ik direct na mijn opleiding aan het werk zou kunnen bij een organisatie die me aanspreekt en met werkzaamheden die ik leuk vind.

Inmiddels weet ik beter. Voor een enkeling is het inderdaad weggelegd om meteen na de studie aan de bak te kunnen. Voor het grootste deel daarentegen begint dan de zoektocht. Vacaturesites afstruinen, eindeloos sollicitatiebrieven sturen zowel op vacatures als open sollicitaties. Je moet tenslotte iets. En dan ga je denken, of althans ik, wat voor werk in de psychologie zou ik willen doen? Je ziet vacatures voorbij komen voor uiteenlopende functies maar welke functie past nou bij jou? Mijn droombaan zou zijn als psycholoog in de hulpverlening of als leerlingbegeleiding. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die mij aanspreken dat het lastig kiezen is. En dus reageer ik op alles wat mij ook maar enigszins aanspreekt. Na het solliciteren volgen de afwijzingen voor zovelen. Je woont te ver weg, hebt te weinig ervaring, bent te jong of juist te oud, of je past niet binnen het profiel. Dat kan zo ontmoedigend zijn en het laat je ook wel aan jezelf twijfelen als je zo vaak afgewezen wordt.

Online psychologische hulp bij twijfels over de toekomst

Online psychologische hulp bij twijfels over de toekomst

En dit is niet alleen binnen de psychologie. Op het moment zitten er zoveel mensen werkloos thuis. Niet alleen starters die net afgestudeerd zijn maar ook volwassenen die jaren werkervaring hebben maar die wegens de economische crisis hun baan zijn kwijtgeraakt.

Twijfels over de toekomst

Zoals ik al schreef, je kunt ervan gaan twijfelen aan jezelf, gaan denken dat je niet goed genoeg bent. Je wordt tenslotte niet voor niets keer op keer afgewezen. Maar geloof mij, het ligt niet aan jou! Het zijn woorden waar je weinig mee kan, ze zullen je rekeningen niet betalen, maar hopelijk voel je je er beter door. Het ligt niet aan jou, jij doet je best. Er zijn alleen zoveel mensen die op die ene vacature reageren dat de kans dat je aangenomen wordt gewoon heel klein is. Blijf in jezelf geloven en blijf moed houden.

Gaat dit je lastig af en blijf je maar aan jezelf twijfelen? Dan is online psychologische hulp misschien iets voor jou. Bij Psycholoog op Afstand kunnen ze je helpen met de twijfels de baas te worden. En ook als je op je zoektocht even de weg kwijt bent geraakt en hulp nodig hebt bij het kaartlezen kunnen de psychologen van Psycholoog op Afstand je helpen. (Gastblog door: Naomi Mulder, Toegepast Psycholoog)

Aanmelden voor online hulp

Meld je nu aan voor een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog. Een gesprek met een online psycholoog kan over het wel/niet verlaten van je comfortzone gaan, maar ook over elk mogelijk ander onderwerp zoals angst, stress, somberheid of trauma. Wij bieden online therapie van Horst, Hamburg, Birmingham (Verenigd Koninkrijk) tot Marseille (Frankrijk) via Skype, Facetime, chat of email. Waar, hoe en wanneer jij wilt. Onze online (Gz-)psychologen zijn allemaal ervaren en universitair opgeleid (en BIG-gecertificeerd). Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

     

    Contact
    close slider