fbpx

De beste online psycholoog voor jou

Blog geschreven door: Niek Rosens M.A. & M.Sc. Online Gz-Psycholoog & Oprichter Psycholoog op Afstand

Misschien zit je al tijden niet lekker in je vel, maar heb je dit geprobeerd weg te drukken. Of misschien is er wel iets ernstigs aan de hand en weet je niet hoe het nu verder moet. Je wil daarom graag in therapie bij de beste psycholoog. Een psycholoog die jou begrijpt en je effectief kan helpen met het verbeteren of verhelpen van jouw klachten. Maar hoe bepaal je wat een goede psycholoog is? En hoe kies je de beste?

Plan een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog

De beste psychologen van Nederland

Helaas, er bestaat niet zoiets als een lijst van ‘beste psychologen van Nederland’. Er zijn natuurlijk wel meetbare variabelen, zoals opleidingsniveau en ervaring. Maar de kwaliteit van een behandeling is grotendeels afhankelijk van de klik tussen jou en de psycholoog. En of die klik er is, dat is altijd maar afwachten. Het is daarom onmogelijk te bepalen wie de beste psycholoog is. Wel kun je een goede inschatting maken van wie de beste psycholoog is voor jou.

Online therapie

Voor veel cliënten geldt dat ze zo snel mogelijk bij een psycholoog terecht willen. Als de beslissing voor professionele hulp eenmaal gemaakt is, wil je niet nog weken (of soms zelfs maanden) moeten wachten voor je met therapie aan de slag kunt. De geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland hanteert echter vaak lange wachtlijsten, soms wel drie tot zes maanden. Wil of kun je zo lang niet wachten? Kies dan voor een goede psycholoog online.

Psycholoog op Afstand

Psycholoog op Afstand

Online therapie is net zo effectief als traditionele, offline therapie bij een psycholoog op de bank. Het grote voordeel van online therapie is de toegankelijkheid. Bij Psycholoog op Afstand kun je direct terecht, op een tijdstip dat het jou uitkomt.

 • Geen wachtlijst: je kunt binnen een paar dagen terecht voor een (kosteloos en vrijblijvend) kennismakingsgesprek.
 • Grote bereikbaarheid: ons team is verspreid over de hele wereld en staat dus ook buiten kantooruren, in weekenden, of in andere tijdzones voor je klaar.

Hoe vind je een goede online psycholoog?

Ook online is het aanbod van psychologen groot. Het is bovendien niet altijd even makkelijk online een goede psycholoog te kiezen. Hoe bepaal je op basis van de website van een psycholoog in hoeverre hij of zij mogelijk bij jou past? Bij Psycholoog op Afstand helpen we jou met selecteren van de beste online psycholoog voor jou. Wij hebben een groot team van zo’n 25 professionele, hoog opgeleide, ervaren psychologen, waar jij met onze hulp uit kunt kiezen.

Onze psychologen

 • Zijn universitair opgeleid
 • Hebben minimaal 5 jaar werkervaring
 • Behandelen cliënten van alle leeftijden, van kinderen tot senioren
 • Hebben ervaring met uiteenlopende klachten
 • Kunnen psychische diagnoses stellen
 • Geven zowel kortdurende coaching als intensieve psychotherapie
 • Stellen volledig op maat gemaakte behandelingen op
Plan een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog

Gratis kennismakingsgesprek

Omdat wij weten hoe belangrijk het is dat jij een fijne klik met je psycholoog hebt, voeren we gratis en geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek met je. Hierin kun je vertellen over jezelf, jouw persoonlijke situatie, je klachten en je verwachtingen van de therapie. Heb je ideeën over de therapievorm? Wil je graag bij een mannelijke of juist een vrouwelijke psycholoog in therapie? Ben je een rationeel of juist een emotioneel persoon? Op basis van deze informatie kunnen wij je helpen de beste online psycholoog voor jou te kiezen.

Therapie op maat

Een fijne wisselwerking tussen jou en je psycholoog zorgt er ook voor dat de psycholoog de behandeling volledig op jou kan afstemmen. Wij werken niet met standaard protocollen, maar kijken naar jouw unieke situatie en persoonlijkheid. Elk type klacht vereist bovendien een specifieke aanpak. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in een breed spectrum van psychische klachten, zoals:

 • Angst en paniek
 • Somberheid en depressie
 • Stress en overspannenheid
 • Trauma
 • Autisme
 • Ad(h)d
 • Relatieproblematiek

Je kunt bij ons ook terecht voor diagnostiek. Onze psychologen kunnen bijvoorbeeld een diagnose stellen van autisme, ad(h)d, of een andere (persoonlijkheids)stoornis. De therapie wordt hier gericht op aangepast.

De beste online psycholoog

Flexibiliteit

Hoe de therapie verloopt, is eveneens aan jou. De sessies duren standaard 45 minuten, maar als jij liever een andere tijdsduur hebt, kun je dit gerust aangeven. Veel cliënten kiezen voor videobellen via Teams, Zoom of Skype, maar bellen zonder beeld kan ook. Zelfs e-mailen of chatten behoort tot de mogelijkheden. Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om en delen deze ook niet met andere partijen.

De beste psycholoog op afstand

Online therapie is natuurlijk helemaal ideaal als je in het buitenland woont. Therapie in het Nederlands is in het buitenland namelijk lang niet altijd mogelijk. Online kan dat wel. Zeker als jouw problematiek met het expatleven te maken heeft, zijn onze psychologen geschikt voor jou. Veel psychologen in ons team wonen namelijk zelf ook in het buitenland. Zij begrijpen waar jij tegenaan loopt, hebben ervaring met andere culturen en bevinden zich op  mogelijk in jouw tijdzone. Ook dit zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van een goede psycholoog.

De beste online psycholoog voor jou

Uit onderzoek blijkt dat de klik tussen psycholoog en cliënt erg persoonsgebonden is. Wij kunnen je dus wel helpen een psycholoog te kiezen die op papier goed bij jou past, maar of dat in werkelijkheid ook zo is? Dat valt nog te bezien. In therapie praat je vaak over erg persoonlijke, intieme onderwerpen. Het is daarom belangrijk dat je je bij je psycholoog op je gemak voelt, ook online. Gelukkig biedt ons grote team de mogelijkheid eenvoudig van psycholoog te wisselen. Ook hebben wij een groot netwerk van externe specialisten, die het eventueel van ons over kunnen nemen als wij denken dat je baat hebt bij een doorverwijzing.

Zo zorgen wij er samen voor dat we de beste online psycholoog voor jou vinden!

Gratis kennismaking

Start vandaag nog met een gratis kennismakingsgesprek en ontdek of online therapie bij jou past!

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

  Contact
  close slider