fbpx

De beste online relatietherapeut voor jullie

Blog geschreven door: Niek Rosens M.A & M.Sc. Online Gz-Psycholoog & Oprichter Psycholoog op Afstand

Als stel je relatie ‘redden’ met relatietherapie, kan dat? Ja, zegt zo’n zeventig tot tachtig procent van de respondenten van uiteenlopende onderzoeken in verschillende landen. Het vakgebied van de relatietherapeut heeft zich de afgelopen decennia namelijk flink ontwikkeld. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Relatietherapeuten zijn steeds beter in staat koppels met relatieproblematiek te helpen. Ook op de lange termijn. Hoe vinden jullie de beste relatietherapeut?

Plan een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog

Overzicht beste relatietherapeuten

Simpelweg een overzicht van beste relatietherapeuten Googelen en er blindelings één kiezen – was het maar zo eenvoudig. In werkelijkheid bestaat er geen overzicht van beste relatietherapeuten. Het succes van relatietherapie wordt uiteraard wel beïnvloed door de kennis en kunde van de therapeut, maar is vaak vooral afhankelijk van de klik tussen jullie. Het is belangrijk dat jullie je als stel comfortabel voelen, maar ook individueel wil je je graag gehoord en begrepen voelen. Vooral als je dat bij je partner mist. In dat opzicht is het extra lastig een goede relatietherapeut te vinden. Jullie moeten immers met z’n drieën door één deur kunnen. 

Hoe vind je de beste relatietherapeut?

De beste relatietherapeut bestaat dus niet, de beste relatietherapeut voor jullie wel. Hij of zij past qua levensstijl en karakter bijvoorbeeld goed bij jullie, heeft ervaring met jullie problematiek, en weet de juiste therapievormen toe te passen. Hoe vind je hem of haar? Om voor de juiste match tussen therapeut en cliënt te zorgen, schetsen relatietherapeuten online vaak een duidelijk beeld van zichzelf en hun werkwijzen. Aandachtig bij jezelf nagaan of een therapeut je aanspreekt, is dan ook het halve werk. Bij Psycholoog op Afstand helpen we jullie in dit proces.

koppelstherapie

Relatietherapeuten Psycholoog op Afstand

Bij Psycholoog op Afstand werken we met een groot team van online relatietherapeuten. Elke therapeut is uniek: qua achtergrond, specialisatie en werkwijze, maar ook qua geslacht, leeftijd en ervaring. De volgende kenmerken hebben al onze relatietherapeuten echter gemeen:

 • Een achtergrond als psycholoog
 • Een universitair diploma
 • Minimaal 5 jaar werkervaring
 • Ervaring met uiteenlopende psychische klachten
 • Unieke en op maat gemaakte behandelmethoden

Het is bij Psycholoog op Afstand eenvoudig een relatietherapeut te vinden die goed bij jullie past. Tegelijkertijd zijn jullie ervan verzekerd dat al onze relatietherapeuten professioneel zijn opgeleid en over voldoende ervaring beschikken.

De beste relatietherapeut is ook psycholoog

Dat al onze relatietherapeuten een universitair diploma in de psychologie op zak hebben, is onderscheidend. Veel relatietherapeuten zijn enkel opgeleid tot relatietherapeut, waardoor de behandeling zich beperkt tot het behandelen van de relatieproblematiek. Veel stellen krijgen echter met relatieproblemen te maken wanneer individuele, psychische problemen de kop op steken. Denk hierbij aan klachten omtrent somberheid of depressie, stress of burn-out, angst, jaloezie of trauma. Deze klachten kunnen zich op uiteenlopende manieren als relatieproblemen manifesteren. 

Plan een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog

Met de oorzaken aan de slag

Een relatietherapeut die als psycholoog is opgeleid, herkent deze onderliggende, psychische problemen. Een psycholoog is bovendien in staat deze problemen specifiek aan te pakken. Onze relatietherapeuten hebben ervaring met allerlei soorten klachten en bijbehorende therapievormen. Op basis van jullie unieke situatie stelt een therapeut van Psycholoog op Afstand dan ook een volledig op maat gemaakt behandelingsplan op. Hierdoor gaan jullie echt aan de slag met de oorzaken van de relatieproblemen, in plaats van met de symptomen. De kans dat de problemen in de toekomst in een andere vorm terugkeren, wordt daardoor een stuk kleiner.

relatietherapie3

Online relatietherapie

Psycholoog op Afstand biedt online relatietherapie aan. Dit is net zo effectief als traditionele therapie bij een therapeut in de praktijk, maar biedt flink wat extra voordelen:

 • Geen wachtlijst: in tegenstelling tot therapeuten in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg (ggz), zijn onze relatietherapeuten direct beschikbaar. De ggz hanteert een wachtlijst die tot wel zes maanden kan oplopen. Wij begrijpen echter dat als je eenmaal hebt besloten hulp te zoeken, je ook zo snel mogelijk terecht wil.
 • Laagdrempelig: het is niet altijd even makkelijk bij een vreemde je verhaal te doen. Online relatietherapie volgen jullie vanuit huis – een vertrouwde en comfortabele omgeving. Jullie hoeven niet ongemakkelijk in de wachtkamer van een praktijk te zitten en de kans is ook vrij klein dat jullie je therapeut in de supermarkt om de hoek tegenkomen. Dit kan het voor jou gemakkelijker maken je te ontspannen en op je gemak te voelen.
 • Goede bereikbaarheid: jullie hoeven geen reistijd in te calculeren en hoeven zelfs niet eens over kantooruren na te denken. Ons team van relatietherapeuten bevindt zich over de hele wereld. Hierdoor kunnen jullie 24/7 bij een therapeut terecht. Onze therapeuten werken dan ook veel met stellen in het buitenland. Wonen jullie niet in Nederland? Geen probleem, we hebben altijd een collega in (ongeveer) jouw tijdzone beschikbaar. 
 • Anoniem: de kans is klein dat jullie relatietherapeut uit dezelfde buurt komt en dat jullie gezamenlijke kennissen hebben. Ook is het mogelijk de therapie volledig anoniem te volgen, mochten jullie dat willen. Jullie bepalen zelf hoe het contact verloopt. Persoonlijke gegevens worden bovendien niet centraal opgeslagen of met andere partijen gedeeld.

De beste relatietherapeut voor jullie

Omdat wij de juiste match tussen jullie als stel en de relatietherapeut zo belangrijk vinden, is een kennismakingsgesprek bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Wij werken met een groot team van relatietherapeuten en dragen er dan ook veel zorg voor jullie met een geschikte therapeut te koppelen. In het kennismakingsgesprek vertellen jullie in grote lijnen over jullie zelf, jullie relatie en de problemen waar jullie tegenaan lopen. Ook kunnen jullie verwachtingen en behoeften met betrekking tot de therapie aangeven. Samen kiezen we de beste relatietherapeut voor jullie.

Gratis kennismaking

Start vandaag nog met een gratis kennismakingsgesprek en ontdek of online therapie bij jou past!

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

  Contact
  close slider

   Stel je vraag!
   Scan the code