fbpx

Fusion eendenborst

Het ontwikkelen van onze identiteit begint al vanaf de geboorte. Ontwikkelingspsycholoog Erikson beschreef acht ontwikkelingsfasen waarin de mens zich van geboorte tot de dood in bevindt. Van ons 12de tot ons 18de jaar begeven we ons bijvoorbeeld in de fase van ‘identiteit versus rolverwarring’. Nu weten we allemaal wel dat kinderen in die fase tot pubers en uiteindelijk tot adolescenten uitgroeien. Hierbij komen een hoop twijfels en onzekerheden kijken; iets dat bij hun levensfase hoort. Maar wat als je hier op latere leeftijd nog mee te maken krijgt?

Anno 2016 zijn we met zijn allen continu bezig met het “showen” van onze identiteit. Dit gebeurt, anders dan vroeger, niet alleen maar in het echte leven, maar ook volop online. Denk aan sociale mediakanalen zoals Facebook en Instagram, maar ook aan datingsites. De eisen waar we aan moeten voldoen worden steeds hoger. Het liefst willen we leuk gevonden worden, maar ook onszelf laten zien. Daarnaast moeten we ons wel onderscheiden van de rest, anders vallen we niet op. En dat is nou net wat we willen: laten zien dat er maar één van ons is. Ons authentieke zelf zijn, een eigen voetdruk achterlaten. Buiten dat moeten we ook nog blijven functioneren in het dagelijks leven, zonder dit imago te verliezen.

Online psychologische hulp ook bij identiteitsproblemen

Hoe definieer je identiteit?

Dus wat doen we dan als we een nieuw restaurant ontdekken waar ze fusion eendenborst serveren? Dan moeten we dat natuurlijk uitproberen. Het liefst snel, want dan kunnen we onze vrienden vertellen of dat nieuwe restaurant zijn hippe naam eer aan doet. Hoe fusion dat stuk eend wel niet was. Om vervolgens thuis te komen en misschien zelfs wel teleurgesteld te zijn omdat die eend net zo smaakte als al die andere “fusion” eenden. Ondanks dat toch een foto op Instagram te plaatsen omdat je die niets voor niets gemaakt hebt, en zodat je de wereld kunt laten zien dat jij als een van de eersten bij dat nieuwe restaurant hebt gegeten. Dat je mee gaat met je tijd.

Maar wat blijft er dan nog over van jou? Wat is nu eigenlijk jouw identiteit, en wat vind je er nou eigenlijk écht van?

Deze vragen kunnen natuurlijk over elk aspect in jouw leven gaan. Heb jij moeite met het behouden van jouw identiteit? Moeite om jezelf te blijven, te midden van al deze prikkels?

Denk dan eens aan online psychische hulp. Onze psychologen kunnen jou op afstand begeleiden bij het vinden of behouden van jouw identiteit. En dat terwijl jouw normale leven gewoon door kan gaan. Mét of zonder fusion eendenborst. (Geschreven door: Emily Schepers) 

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Tbilisi (Georgië), New Delhi (India) tot Zoetermeer of Leiden gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider