fbpx

Heimwee

Als kind had ik het al, heimwee. Ik weet nog dat ik ergens rond groep 3 bij een vriendinnetje ging slapen. Het was mijn beste vriendin en ik had al vele uren bij haar thuis doorgebracht. Maar deze keer zou anders zijn, want ik mocht blijven slapen! In de auto voelde ik al wat spanning op komen maar op die leeftijd kon ik dat nog niet plaatsen. Het was allemaal leuk en gezellig tot het moment dat de lichten uitgingen en we moesten gaan slapen. Ik wilde naar huis! Ik voelde me er helemaal ziek van, had buikpijn en moest hard huilen. Gelukkig woonden mijn ouders in de buurt en heeft de moeder van het vriendinnetje mij heel lief thuis gebracht. Vanaf dat moment had ik heimwee.

Heimwee: iets voor de psycholoog?

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog jong was en vanaf groep 4 ging ik elk jaar met mijn vader op vakantie naar Frankrijk. Dat was niet zomaar even een vakantie, maar we gingen gelijk vier weken lang weg. Mijn nichtje mocht ook mee, zodat ik iemand had om mee te spelen. Elke jaar, zes weken voor we op vakantie gingen, voelde ik de spanning alweer toenemen. Als we eenmaal in Frankrijk waren had ik het reuze naar mijn zin! Maar het jaar erop kwam de spanning gewoon weer terug. Tot het moment dat ik tegen mijn vader heb gezegd dat ik niet meer mee wilde. De heimwee weerhield me ervan.

Online psychologische hulp bij heimwee, neem nu contact op met een online psycholoog voor therapie via internet!

Een online psycholoog kan hulp bieden bij heimwee

Over heimwee heen komen?

Op de middelbare school was het nog niet over. Logeerpartijtjes waren een hel. Ik kan me nog herinneren hoe een moeder van een vriendin me moest troosten met een kop warme melk voor ik eindelijk in slaap viel. Verschrikkelijk. Of ik mocht bij mijn nichtje in België logeren (hetzelfde nichtje dat mee op vakantie ging) en dan zei ik heel dapper dat ik dat wel durfde. Maar toen mijn ouders de straat uitreden kwam gelijk die knoop in mijn maag. Pas toen ik een vriendje kreeg, kwam ik over die heimwee heen. Door de verliefdheid had ik geen tijd mee voor heimwee als ik bij hem ging slapen. En ook als ik bij vriendinnetjes ging slapen had ik geen heimwee meer. Zodra ik de spanning op voelde komen stuurde ik gewoon mijn vriend een sms’je en door zijn lieve woorden terug voelde ik me weer ontspannen.

Hinder door heimwee

Toch heb ik nu nog steeds wel eens heimwee. Niet meer zoals vroeger, waar ik echt naar mijn eigen bed verlangde. Maar nu kan ik het wel eens hebben naar een specifieke tijd. Bijvoorbeeld een fijne reis of een periode met leuk werk en fijne collega’s. Daar kan ik dan zo weemoedig aan terug denken en dan mis ik die tijd echt. Toegegeven, ik blijf ook nooit lang van huis. Een week is voor mij echt wel het maximum. Maar sommige mensen werken ver van huis en haard en ontwikkelen ook dat gemis dat ik maar al te goed nog ken. En net zoals ik me toen liet tegenhouden om op vakantie te gaan, kan de heimwee deze mensen ook hinderen in hun leven. Voor die mensen kan Psycholoog op Afstand uitkomst bieden. (Gastblog door: Naomi Mulder, Toegepast Psycholoog).

Aanmelden voor online psychische hulp

Meld je nu aan voor een vrijblijvend gesprek met een online psycholoog, dit kan gaan over heimwee of elk ander mogelijk onderwerp zoals angst, stress, trauma of somberheid. Wij bieden online therapie van Helden tot Madrid of Toronto via Skype, Facetime, chat of email. Waar, hoe en wanneer jij wilt. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. Onze online (Gz-)psychologen zijn allemaal ervaren en universitair opgeleid (en BIG-gecertificeerd). Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

     

    Contact
    close slider