fbpx

Onzekerheid of toch angst?

Iedereen ervaart wel eens onzekerheid in het leven. Bijvoorbeeld ikzelf, pas afgestudeerd Toegepast Psycholoog, terwijl ik mezelf op de arbeidsmarkt probeer te begeven. Want hoe profileer ik mezelf het beste? De enige ervaring die enigszins te vergelijken is met wat me te wachten staat is een stage van amper een half jaar. Ik heb nu wel een mooi diploma, maar het voelt nog niet ‘echt’. Ergens voel ik me nog steeds een student die gewoon naar de docent kan stappen als het even niet lukt.

Gezonde zenuwen?

Er wordt natuurlijk wel rekening gehouden met starters en er zijn genoeg starterstrajecten en traineeships voor pas afgestudeerden. Maar het is toch een heel nieuwe wereld die voor me opengaat en dat is best eng. Zijn mijn sollicitatiebrieven wel goed? Op papier maak ik gebruik van mooie, dure woorden, maar kom ik in het echt ook wel competent genoeg over? Welke kleding moet ik aan naar sollicitaties, want ik heb nogal een aparte kledingsmaak. Geen make-up op, wat ik gewend ben, of juist wel make-up op (en me dan constant afvragen of het nog wel goed zit)? Uiteindelijk dwing ik mezelf om het even van me af te zetten en later met een frisse blik voor elke vraag een oplossing te vinden, net zo lang tot ik tevreden ben en geen stress meer ervaar, enkel nog gezonde zenuwen.

Online psychische hulp bij onzekerheid of angst

Online hulp bij onzekerheid of angst

Omgaan met onzekerheid

Iedereen gaat anders om met angsten en onzekerheden. De een is de ander niet, dus iedereen heeft ook weer andere manieren om ermee om te gaan, zogenoemde ‘coping-strategieën’. Maar wat als dat niet lukt? Wanneer is een onzekerheid geen onzekerheid meer, maar irrationele angst en lukt het je niet om je eroverheen te zetten? Dat je zo angstig bent dat je geen dingen meer afmaakt, of er niet eens meer aan begint. Dat je zo wordt belemmerd dat je niet meer verder komt en je steeds geïsoleerder begint te voelen omdat anderen om je heen wel een ‘normaal’ leven lijken te leiden. Wat moet je dan doen?

Angst kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Zodra je doorhebt dat je angst ervaart, kan je aan de slag met de zoektocht naar de grondslag van je angst. Soms heb je dan gewoon iemand nodig met wie je een paar keer kan praten over de dingen waar je mee zit, en voel je je daarna enorm opgelucht. Maar soms zit het veel dieper en heb je meer professionele hulp nodig om het probleem bij de wortels aan te pakken. Deze eerste stap kan heel eng zijn, straks klap je dicht en lukt het je niet te vertellen waar je echt mee zit!

Maak je geen zorgen, hulp is ook op afstand aanwezig. Voor mensen die niet zo gemakkelijk face-to-face met iemand praten over wat er in hun hoofd om gaat is er ook online hulpverlening mogelijk. Dit geeft je de mogelijkheid om ‘van je af te skypen/chatten/mailen’, zonder iemand in het echt te ontmoeten. Dit zorgt er voor dat je misschien wat opener kan zijn over jezelf, waardoor de te ontvangen hulp nog beter afgestemd kan worden op je wensen en behoeften. Laat je niet langer leiden door je angsten, neem zelf de touwtjes weer in handen! (Gastblog door: Dirkje Vissia, afgestudeerd Toegepast Psycholoog)

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Jerevan (Armenië) tot Alkmaar of Maastricht gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider