fbpx

Scriptiestress (deel 1)

Blog door: Charlotte van Maarschalkerweerd over de stress die bij het schrijven van een scriptie kan komen kijken

 09:03. Top, op tijd mijn bed uit gekomen! De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vandaag ga ik eens even een flinke slag maken met mijn scriptie. Hoofdstuk 1 laten we even voor wat het is. Nu is hoofdstuk 2 aan de beurt. Gauw de computer opstarten en let’s go!

09:05. ‘Update 1 van 81 wordt geïnstalleerd’. Tuurlijk.

09:16. Oké. Mijn computer en ik zijn er klaar voor. Een van de eisen voor hoofdstuk 2: ‘’Er is gebruik gemaakt van relevante, actuele en wetenschappelijke literatuur om de kennis met betrekking tot het onderwerp helder te beschrijven’’. Maar weer met mijn neus in de boeken (haha, NOT. Lang leve de gratis online databases).

09:35. Heb honger als een paard. Toch eerst even snel ontbijten.

10:08. Ooit geweten dat iedereen een unieke tongafdruk heeft, net als een unieke vingerafdruk? Wist ik ook nooit hoor, dat lees ik nu dus toevallig. Lachen zeg. Vraag me af wanneer zulke informatie ooit van pas komt, maar toch. Leuk om te weten.

10:11. Sterker nog, hoe is iemand daar in godsnaam ooit achter gekomen?

10:45. ‘Men denkt dat dit zowel een oorzaak als een gevolg kan zijn’’. Mwa. Klinkt nou niet echt mooi. Een beetje docent houdt van dure woorden dus eens denken…

10:48:.‘’Vermoed wordt dat de causaliteit beide richtingen uitgaat’’. JA! Schitterend! Die gooien we er in!

11:11. Hee. Dubbele tijd! 11:11, tof. Dat heb ik zo vaak. Of 12:34, of 22:22. Zo apart vind ik dat altijd. Ik las eens dat hier iets spiritueels achter zit. Dat het zien van zulke dubbele getallen en nummersequenties directe terugkoppelingen zijn vanuit het universum naar jou toe. Of dat dat signalen zijn van je beschermengelen. Ofzo. Ik mag het hopen, ik heb ze vandaag verdomd hard nodig.

11:34. Help. Help help help. In mijn referentielijst moet elke verwijzing inspringen, maar als ik op Tab druk gaan gelijk alle twee de regels mee in plaats van alleen die eerste??

12:15. Pff, ben het zat. Heb de concentratie van een dooie kamerplant. Toch nog proberen een uurtje te knallen. Misschien zelfs wel anderhalf uur.

 

Scriptiestress online hulp dmv coaching door ervaren online psychologen

Online therapie bij stress

12:18. Ze zeggen toch altijd dat ontspanning óók heel belangrijk is? Misschien moet ik gewoon even een luchtje scheppen buiten. Haal ik gelijk vast de boodschappen voor het avondeten, moest ik toch nog doen en dan ben ik er mooi maar even uit. Win-win.

 14:21. Oeps. Ik heb per ongeluk boodschappen gehaald, de halve Action leeggeplunderd (alsnog waxinelichtjes vergeten), thuis gestofzuigd, gedweild én de kattenbak verschoond. Als ik me nou net zo enthousiast op mijn scriptie kon storten had ik drie weken geleden al klaar kunnen zijn.

14:48. Yes! Now we’re talking. Als ik twijfel over een paar zinnen, maak ik ze altijd rood zodat ik niet vergeet daar nog even naar te kijken. En nu heb ik één hele rood gemarkeerde alinea zwart kunnen maken! Zie je nou wel. You can do this Charlie. Hou dit vast.

14:59. Piept die *&^#%$ droger alwéér. Alsof ik na één keer piepen nog niet weet dat ‘ie klaar is. Ik haal die was er zo wel uit.

15:20. Ik heb volgens mij best vaak honger in vergelijking tot andere mensen. Waar zou dat door komen? Ik zeg wel eens voor de grap dat ik een lintworm heb, maar dat zou toch niet echt zo zijn? Of een schildklierafwijking ofzo. Brrr, maar niet aan denken.

16:04. Ik weet niet hoe ik het nu weer voor elkaar heb gekregen, maar mijn Word document is zijn eigen leven gaan leiden. Nu heb ik ineens allemaal gekke tekentjes door mijn hele tekst staan? Hoe dan??

16:11. Toch die was maar even uit de droger halen. Heb me nu 1 uur en 12 minuten aan dat gepiep geïrriteerd. En dat was ook precies 72 minuten te lang.

16:31. Shit, ik mis nog 26 woorden. Even wat zinnen verbouwen. Eens kijken… ‘’Bij mediation begeleidt een bemiddelaar de communicatie en onderhandelingen tussen beide partijen tot er een besluit is genomen waar beiden achter staan’’. Wat kan ik hier nog van maken?

 16:45. GATVER. Ik zal je de symptomen besparen die Google me tot in detail voorschotelt, maar ik heb overduidelijk geen lintworm. Thank god.

16:52. ‘’Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de communicatie en onderhandelingen tussen beide partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen optimale besluitvorming te komen’’. Fantastisch! Alweer 18 woorden extra!

17:14. Oké. Ik weet niet of ik nu moet lachen of huilen. Het is nu 17:14, wat betekent dat ik inmiddels 7 uur en 58 minuten lang aan mijn scriptie gewerkt heb. Dat wil zeggen, aan drie alinea’s. Waarvan ik er net twee weer verwijderd heb omdat ze toch niet zo relevant waren als dat ze leken… Waar zijn je beschermengelen als je ze nodig hebt?!

Start nu met een online psycholoog en pak je stress aan

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Honolulu (Hawaï) tot Porto (Portugal) of Kamerik gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider