fbpx

Waarom meer nooit genoeg is

We leven inmiddels in een wereld waarbij we eten op elke straathoek kunnen krijgen, we verbonden zijn met de hele wereld en de eerste reis naar Mars ook binnenkort zal worden gemaakt. Wat maakt het toch dat we altijd meer blijven willen? Niet alleen het tastbare, we willen ook de hoogste cijfers, de beste baan en in de liefde blijven we altijd verder kijken.

Nooit tevreden?

We hebben meer dan we ooit konden voorstellen en toch levert het een gevoel van teleurstelling op. We zijn kleine machines, geprogrammeerd om altijd naar meer te verlangen. Het nieuwe heeft iets krachtig en aantrekkelijks, wat ons verlangen vergroot. Toch is dit verlangen niet iets van de laatste tijd, maar juist een eeuwenoud concept. Zo schreef Aristotle ooit: “It is of the nature of desire not to be satisfied, and most men live only for the gratification of it”.

mindfulness online psychologische hulp

Dopamine en verlangen

De schuld kunnen we een beetje afschuiven op ons brein. Als we plezierige dingen ervaren, begint de dopamine door onze hersenen te stromen. Waar vroeger werd gedacht dat dopamine het gelukzalige gevoel veroorzaakte door middel van stimulatie van onze beloningssystemen, blijkt uit recenter onderzoek dat dopamine het verlangen aanwakkert. Wat zou het toch handig zijn dat brein soms uit te kunnen schakelen, even rust en geen verlangen. Iets waar de Boeddhisten al duizenden jaren naar streven. De leegte die wij juist zo graag willen opvullen, dat is het ultieme doel.

Mindfulness

Vind je het idee van die Boeddhist die zijn innerlijke rust vindt eigenlijk best wel aantrekkelijk als je kijkt naar je eigen voorbij razende dagelijkse bezigheden? Het fijne is dat je hier geen hele dagen voor hoeft te mediteren, maar gebruik kunt maken van Mindfulness, een techniek die is ontstaan vanuit het Boeddhisme. Wil je af van die stress, bewuster en met meer aandacht leven? Meld je dan aan bij Psycholoog op Afstand, onze psychologen zijn er om van jouw streven naar meer, genoeg te maken. Blog geschreven door Vivian Faatz, psychologiestudent.

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Vietnam (Hanoi), Seoel (Zuid-Korea) tot Nijkerk of Nijmegen gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider