fbpx

Wat is de fuzz met Mindfullness?

“Hilde Lorier is chronisch depressief. Om hier mee om te gaan, maar ook om inzicht te geven aan andere mensen hoe het leven eruit ziet als je lijdt aan depressie, houdt ze een dagboek bij. Af en toe plaatst ze onderdelen hiervan op psycholoogopafstand.nl. Dit keer haar kennismaking met Mindfullness.”

Zo’n anderhalve week ging het heel goed met mij. Ik voelde me in balans, blij, en energiek. Langzaam begon ik te denken dat ik onoverwinnelijk was. Ik voelde me onoverwinnelijk. Ik was niet meer te stoppen. Mijn dagen werden steeds voller, tot ik de maximale aanbevolen prikkelgrens had bereikt en toch nog naar een feestje ging. Met wijntjes en nog meer prikkels. Toen was er ineens geen vermoeidheid meer, geen somberheid, geen grens.

Waar ik normaal om half 2 al slingerend op de fiets, half slapend thuis zou komen en het nog net tot mijn bed zou redden, kreeg mijn man nu een hyperactieve, intens blije, vrolijke en alerte Hilde thuis die de hele wereld aankon.

Er klopte iets niet helemaal. Ik dacht dat nog even op te lossen door voor het slapen een pilletje te nemen, om niet helemaal hyperactief in bed te hoeven kruipen. Dat pilletje, in combinatie met de wijntjes deed bijna 24 uur zijn werk…

Tot zover de blije weken. De week erna was ik weer terug in mijn oude, grijze holletje. Ik kon moeilijk op gang komen. Ik moest weer mijn best doen om überhaupt een was in de machine te doen, in plaats van met gemak alle was in twee dagen weg te werken. Ik kon mijn studieboeken niet eens openslaan.

Online psychische ondersteuning bij het vinden van balans of somberheid, kom in contact met een online psychologe/psycholoog van psycholoogopafstand.nl therapie via internet

Online hulp bij het vinden van balans

Wanneer je heen en weer slingert tussen twee uitersten lijkt het altijd alsof je even een moment van balans bereikt. In het midden is het moment waarop alles klopt. De kunst is daar zo lang mogelijk te blijven zonder weer door te slaan naar de ene of de andere kant. Ik voel nog niet altijd goed aan waar de balans is, en waar ik dus moet stoppen met nog meer proberen.

Van nature heb ik de neiging om de grenzen op te zoeken, en bovendien ben ik een soort prikkel-junkie. Prikkels van buiten leiden mij af van wat er binnen is. Heel vaak is dat fijn. Maar ik voel ook steeds vaker dat het misschien wel fijn is, maar niet per sé goed voor me. Ik probeer daar balans in te vinden door dagelijks te mediteren. Een half uur lang mezelf alleen maar op mijn adem richten, mijn gevoelens voorbij te laten komen zonder er iets mee te hoeven, of na te denken over een zinnetje, een simpele gedachte of een gebed.

Mindfulness fuzz

Mijn man vroeg zich af waar al die mindfullness-fuzz eigenlijk vandaan komt. Hij is van nature in het moment zelf, en het was voor hem een soort verrassing dat het ook anders kan, dat er mensen bestaan (IK) die zichzelf moeten trainen om in het ‘nu’ te leven, te voelen wat er nu is, en alle aandacht te hebben voor waar ze op dat moment mee bezig zijn.

Die mindfullness-fuzz heb ik ook lange tijd op een cynische afstand gehouden, maar nu kan ik er niet meer onderuit. Voor prikkeljunkies zoals ik, zijn mindfullness-meditaties de broodnodige pauzes om even terug te keren naar jezelf. Die momenten helpen mij om in balans te komen, in balans te zijn en hopelijk straks ook om in balans te blijven.

De golven die ik nu ervaar horen ook een beetje bij het ritme van het leven denk ik. Door het aanpassen aan de medicatie worden ze wel versterkt, en ik heb nog een hoop te leren op het gebied van intensiteitsbeperking. Ik dacht altijd dat die hoogtepunten mij het gevoel gaven dat ik leef. Maar afgelopen weken waren de echt levende momenten, de kalmere momenten, waar ik volledig aanwezig was, er helemaal mocht zijn, en al mijn concentratie en aandacht had op het ‘nu’.

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Zurich (Zwitserland), Nauru, Wellington (Nieuw-Zeeland) tot Rheden of Soest gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider