fbpx

Werkstress: beroepsziekte nummer 1

Gastblog door: Diane van Berkel over werkstress, Communicatieadviseur en student hbo psychologie – Stress op de werkvloer staat met stip op nummer 1 als het gaat om beroepsziektes. Ruim een miljoen mensen lopen in Nederland jaarlijks het risico op een werkgerelateerde psychische ziekte zoals een burn-out. Maar liefst één op de zes werknemers wordt gepest, geïntimideerd of gediscrimineerd. De kans is dus aanwezig dat jij er zelf ook mee te maken hebt of hebt gehad. Lees in mijn blog wat je eraan kunt doen.

Check je werkstress!

Van 14 tot en met 17 november is er tijdens de Week van de Werkstress volop aandacht voor dit groeiende probleem. Bedrijven door het hele land organiseren activiteiten om werkstress te verlagen en werkplezier te verhogen. Doe mee en check ondertussen ook even je eigen stressmeter.

Online therapie bij werkstress, burnout, therapie via internet

Online therapie bij werkstress

Tips bij stress op werk

Met tips over hoe je gezond moet leven worden we tegenwoordig overladen. Met dingen als: drink genoeg water, beweeg regelmatig, eet veel groente, fruit en gevarieerd ga ik je daarom niet verder vermoeien. Dat weet je natuurlijk allang. Wat ik zelf recent heb ervaren: staand en zittend werken afwisselen werkt ontzettend goed. Door een betere bloedcirculatie word je namelijk productiever en krijg je meer energie. Het proberen waard.

Ga niet mee in de flow

Je kent ze wel; van die roddelaars of zeurpieten op het werk die je niet alleen van je werk afhouden maar je ook meesleuren in hun negatieve gedachtegang. Dit lijkt op het eerste gezicht niet zo’n punt, maar het kan het mentale welzijn sterk beïnvloeden. Houd je hier dus afzijdig van, doe sommige dingen af met een grapje of vraag gewoonweg of iemand wil stoppen met zijn of haar verhaal. Je zult merken dat jouw energieniveau beter op peil blijft.

Pauzeer

Hoe makkelijk is het om bij drukte even vlugvlug dat broodje achter de computer te eten. Het is en blijft een slecht idee. Neem de tijd om een wandeling te maken of knoop een gesprek aan met een collega die je anders nooit spreekt. En voor wie graag mindful bezig is: doe een meditatieoefening. Onderzoek wijst uit dat mensen zich over het algemeen maar 30 tot 45 minuten op een complexe taak kunnen richten. Eigenlijk is die ene lunchpauze dus zelfs te weinig.

Taboe?

Hoewel elke arbeidsgerelateerde klacht andere oorzaken en symptomen kent, hebben alle mensen die eronder lijden iets gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken op het werk, thuis of met vrienden was de ‘schade’ beperkter gebleven. Laat je niet tegenhouden door de taboesfeer die hier (nog steeds!) omheen hangt: het gaat wel om jouw gezondheid en geluk. Wees er dus open over wanneer de emmer dreigt over te lopen. Hoe eerder je dit doet, hoe beter.

Start nu met een online psycholoog

Meld je nu aan voor een intakegesprek met een online psycholoog of psychiater van psycholoogopafstand.nl. Waar, wanneer en hoe jij maar wilt (bv via Facetime, Skype, Whatsapp, chat of email). Zolang je beschikt over internet kun je gebruik maken van onze diensten.

Onze online (Gz-)psychologen zijn ruim ervaren, universitair opgeleid en BIG-gecertificeerd. Hierdoor bieden wij hoogwaardige online hulp. Wij bieden online therapie van Rio (Brazilie), Ngerulmud (Palau ) tot Sliedrecht of Sliedam gewoon in Nederland.

Start vandaag nog met online therapie!
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een eerste gesprek met een online psycholoog of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Ook kun je een bericht sturen naar info@psycholoogopafstand.nl

    Contact
    close slider